Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag na zege in klassieker: ‘Het was een geweldige week’

Over deze Ajax - Feyenoord (3-0) zal aan de keukentafel niet vol passie worden nagepraat. Maar Ajaxtrainer Erik ten Hag hoopt dat bij iedereen het goede gevoel blijft na wat hij zelf bestempelde als een ‘geweldige week’.

Door Mike
28 oktober 2018 - 17:57
hagcar
Applaus en gebalde vuistjes na weer een prima week! © Pro Shots

Ten Hag was het met collega Giovanni van Bronckhorst eens dat de klassieker vanmiddag na zes minuten min of meer voorbij was, met de rode kaart voor Jeremiah St. Juste. Ajax speelde zich daarna op een gematigd tempo naar een gemakkelijke 3-0-zege.

“Het is een uitstekend resultaat, zeker als je de hele week bekijkt,” stelde Ten Hag, die daarna de 4-0-zege bij Heerenveen, de knappe 1-0-zege op Benfica in de Champions League én dus de 3-0 van vanmiddag opsomde. “Dan heb je een geweldige week.”

Maar Ten Hag zag zijn ploeg zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen spelen. “We hadden het soms beter kunnen uitspelen,” stelde hij. En: “We hadden onze supporters nog meer willen geven.”

Dat bleek ook wel uit de wissel in de rust. Lasse Schöne bleef in de kleedkamer achter, en werd vervangen door David Neres. Ten Hag: “We moesten meer spelers in het offensieve gedeelte van het spel brengen. Daarom hebben we in de rust ook gewisseld, om toch meer mensen in de aanvalszone te hebben. En om een breker te hebben in het spelen. Toch hadden we nog meer kunnen creëren. Dus als ik een kritisch punt moet maken, is het dat we meer goals hadden kunnen en moeten maken.”

De trainer wilde toch positief eindigen, en terecht, na een week met drie zeges. “We moeten vooral het goede gevoel vasthouden.”

Dat moet geen probleem zijn na een 3-0-zege in de klassieker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >