Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kan ‘stapavondje’ spelers in München wel waarderen

We weten niet of er inderdaad een fles wodka van 400 euro is besteld, maar een deel van het verhaal klopt sowieso. Een plukje Ajacieden is na de remise tegen Bayern München (1-1) op stap geweest. Erik ten Hag vindt het allemaal prima.

05 oktober 2018 - 14:19
stapcar
Er is bewijs: Huntelaar was een van de avond die op stap ging. © Pro Shots

Als je gelijk speelt tegen Bayern en het Oktoberfest al is afgelopen – de tenten sluiten om 23.30 uur – moet je iets anders verzinnen om de derde helft door te brengen. Er doken in Duitse media berichten op dat zes Ajacieden in een club waren gespot. Klaas Jan Huntelaar werd bij naam genoemd, net als Kasper Dolberg. Met of zonder wodka doet er eigenlijk ook niet toe.

Feit is dat er een plukje spelers in München op stap is geweest. Feit is ook dat Ten Hag het allemaal prima vond, zo werd duidelijk tijdens het persmoment in aanloop alweer naar de thuiswedstrijd va zondag tegen AZ. Hij complimenteerde de spelers met hun timing.

“Om het in perspectief te plaatsen: het was niet heel uitbundig. Het zijn jonge kerels en de volgende wedstrijd was vijf dagen weg. Bovendien was het al laat. Er is een uurtje van het gelijke spel genoten en er stond woensdag gewoon een training op het programma, daar was iedereen fit genoeg voor. Er zijn geen boetes uitgedeeld,” aldus Ten Hag tegenover onder meer Ajax Life.

De trainer is zelf geen feestbeest, maar heeft het wel gevolgd. Hoe volg je zoiets? “Ik ben geen politieagent,” benadrukt Ten Hag. “Je komt wel eens toevallig iemand tegen. Ik heb ook scherp opgelet een dag later, ik ben wel zo ervaren dat ik weet wat er gebeurt. En ik heb zelf een tijdje gevoetbald, ik weet hoe dat gaat. Dit is goed voor de saamhorigheid en het teamgevoel.”

Ten Hag heeft in ieder geval niet op wacht gestaan. “Onze kamers in het hotel waren op de zevende verdieping. Dan raad ik mijn spelers af via de regenpijp naar beneden te gaan.”

https://www.instagram.com/p/Boc2xUdn5xX/?taken-by=acakravitz

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >