Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt goede voorbeeld van Hertha BSC te volgen

Een puntje tegen Bayern München? Het valt op voorhand moeilijk te zeggen of Ajax tevreden is als het gelijkspeelt. Wat dat betreft is de favorietenrol van Bayern stukken duidelijker, maar de vaste kampioen van Duitsland verspeelde in de laatste twee wedstrijden maar liefst vijf punten.

01 oktober 2018 - 20:45
hagbaycar
Ten Hag spot 'zwakheden' binnen de ploeg bij Bayern. © Pro Shots

Sterker nog, Bayern slaagde er afgelopen weekeinde niet in om zijn abonnement op de koppositie te verlengen en is de huidige nummer twee van de Bundesliga. Als Erik ten Hag wordt gevraagd hoe je van Bayern kunt winnen, volgt dan ook een antwoord met een klinkslag.

“We hebben dit weekeinde het goede voorbeeld gekregen van Hertha BSC. Hertha won met 2-0 en we hebben dus gezien hoe het moet, maar ik ga mijn plannen niet op tafel leggen,” aldus de trainer van Ajax in reactie op een vraag van een Duitse journaliste.

Bayern ging dus met 2-0 onderuit nadat het midweeks al met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Augsburg. Geheel tegen alle verwachtingen in kwam juist Augsburg langszij, terwijl Bayern normaal juist zo gevaarlijk is als de blessuretijd van start gaat. Het is, kortom, een atypische week in München.

Net als bij Ajax worden op zulke momenten de messen nog maar eens extra geslepen, zo weet Ten Hag. “Bayern zal nog gemotiveerder zijn dan het normaal al is, maar het kan ook de andere kant op werken... Er zitten in ieder geval zwakheden in de ploeg.”

Die zwakheden kun je bij Ajax overigens niet zo goed aanwijzen, want als Ajax net zo verdedigt als zaterdag tegen Fortuna Sittard staat dit gelijk aan vrije doortocht voor geslepen vossen als Arjen Robben en Franck Ribéry. “We hebben zeker gesproken over de manier waarop wij verdedigden,” deed Ten Hag niet moeilijk.

“We hadden het laatste halfuur van Fortuna-uit in moeten gaan met een voorsprong van 1-3, maar in het laatste halfuur moet Andre Onana ons diverse keren redden en worden we weggecounterd. Dat mag natuurlijk niet. Het heeft met consequentheid te maken: discipline en doorspelen als je in balbezit bent, niet te snel voor de eindpass gaan.”

En zo resteert de vraag: past Ajax zich aan in een poging de aanvalsdrift van Bayern te beperken? “Iedere wedstrijd maak je een plan en check je bedreigingen versus kansen. En zeker morgen moeten we voor onze kansen gaan.”

Dit alles kan wel eens aan de neus van Frenkie de Jong voorbijgaan. De dribbelaar vormt een 'groot vraagteken' en volgde tijdens de afsluitende training een individueel programma.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >