Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en Ziyech zuchten en steunen over ‘gebrek aan spelvreugde’

Het is dit seizoen onwijs leuk om naar Ajax te kijken. Er wordt over het algemeen goed gevoetbald, er worden fraaie doelpunten gemaakt en met name Europees verloopt alles crescendo. Toch zijn er altijd azijnzeikers. Hoe kan er bij Ajax sprake zijn van gebrek aan spelvreugde?

22 oktober 2018 - 16:06
hakhagcar
Ten Hag en Ziyech zitten op een lijn over spelvreugde. © Pro Shots

Toch is dat precies het verwijt van Gertjan Verbeek aan het adres van Ajax omdat het ‘slechts’ 0-4 werd op bezoek bij sc Heerenveen. Omdat PSV doorging en pas genoegen nam met 6-0, vormde dit volgens sommigen direct sluitend bewijs.

“Moet ik echt antwoord geven op die vraag,” reageert Ten Hag als Ajax Life begint over de uitspraken van Verbeek. “Je geeft het zelf al aan: iedereen mag er wat van vinden en nu vindt iemand dit.”

“Ik denk dat wij iets anders uitstralen en 99,9 procent van de mensen vindt momenteel iets anders. Het verbaast me niet eens meer dat het gebeurt, zo gaat het in deze wereld, ik kan me er alleen nog maar over verwonderen.”

We hoorden Ziyech tijdens het stellen van de vraag al zuchten, dus het is wel zo aardig om nog eventjes aan te dringen op zijn reactie. “Het is voor mij heel gemakkelijk: we stralen iets heel anders uit. Ik sluit me aan bij de woorden van de trainer.”

En nog eventjes over het gebrek aan gedrevenheid. Raakte Ziyech niet geblesseerd toen hij in de slotminuut van Ajax - AZ (5-0) nog op jacht was naar een extra doelpunt? “Ik denk dat je het juist omschrijft,” voegt de spelmaker toe.

Ziyech heeft juist het idee dat de Ajacieden met iets bijzonders bezig zijn. “We zijn op de goede weg en het seizoen is nog lang, maar het doel is om echt iets moois neer te zetten. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en heeft iets voor een ander over, dat lijkt echt niet alleen van de buitenkant zo.”

Is er sprake van nu of nooit? Wel een beetje, want de grote meerderheid van de spelers weet schijnwerpers van grote Europese clubs op zich gericht. “We hebben het korte tijd geleden ook gezien. We haalden de finale van de Europa League en er staat nu een heel ander elftal,” stipt Ziyech aan. “Ajax pakte al vrij lang geen prijs en wij willen graag iets moois neerzetten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >