Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag betwijfelt of aanpak Bayern-uit vaste tactiek wordt

Hoe ver je ook rijdt, je kunt nooit alleen maar rechtdoor. Soms moet je een afslag nemen of zelfs omrijden. Een seizoen gaat nooit in een rechte lijn omhoog en de vraag is nu wat de wedstrijden na het uitduel met Bayern München brengen. En welke tactiek Erik ten Hag toepast.

04 oktober 2018 - 12:05
tactiekcar
De manier van spelen bij Ajax is veelbesproken, ook op de bank. © Pro Shots

De trainer koos ervoor om diverse veranderingen door te voeren en werd hiervoor beloond met een zinderende wedstrijd, die eindigde in een gelijkspel (1-1). Het is een hele tijd geleden dat we Ajax zo zagen voetballen tegen een Europese grootmacht.

Je zou dus denken: verder met deze opstelling en slechts hier en daar een aanpassing doen om de boel nog verder te verbeteren. Dit lijkt iets te simpel gedacht, als we goed luisteren naar de nababbel van Ten Hag met Ajax TV.

“Dit wil niet zeggen dat we elke wedstrijd zo gaan spelen. We nemen het straks op tegen andere tegenstanders met weer andere vraagstukken,” aldus de trainer, die dus wellicht met andere oplossingen komt.

“Iedere wedstrijd levert zijn eigen moeilijkheden of problemen op, waarop wij nieuwe antwoorden moeten verzinnen, maar met deze selectie kan het zeker. Ik denk dat het binnen het huidige topvoetbal ook noodzaak is meerdere speelwijzen te beheersen.”

Het blijft dus eventjes afwachten in welke formatie Ajax zondag aantreedt tegen AZ, dat op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. “We willen dit uitbouwen,” kondigt Ten Hag aan. “AZ is een goede tegenstander, we moeten opnieuw top zijn. Dezelfde concentratie en focus is vereist om ook hen weer te verslaan.”

Overigens verklapt Ten Hag dat hij, zoals altijd, slecht heeft geslapen na de wedstrijd en nog steeds baalt van de vele gemiste kansen. “Dit was voor het elftal een geweldige belevenis en een bevestiging van wat we kunnen, maar aan de andere kant zit je ook een beetje met het resultaat. Deze wedstrijd had drie punten moeten opleveren.”

“Ook al was het Bayern-uit, zo moet je het wel beschouwen als je top wilt zijn. Dan moet je kansen benutten. Je krijgt op het allerhoogste niveau, in de Champions League, drie tot vier kansen en die moeten erin. Die drie tot vier kansen hebben we bij elkaar gevoetbald, dus we hadden moeten winnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >