Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic vindt dat Ajaxspelers zonder bal monsters moeten zijn

Dusan Tadic spreekt wijze woorden in aanloop naar de thuiswedstijd tegen AZ. Wil Ajax winnen, dan zal de mentaliteit opperbest moeten zijn. Niet alleen in de Champions League tegen topploegen zoals Bayern München, maar ook ‘gewoon’ in de competitie.

06 oktober 2018 - 12:37
TadicOrigineel
Volgens Tadic begint het allemaal bij de juiste mentaliteit. © Pro Shots

“AZ is weer een mooie test, want na Europese wedstrijden is de mindset heel belangrijk,” vertelt Tadic tegenover De Telegraaf. Bij Europese potjes komt er logischerwijs altijd meer kijken en wordt er vaak net even een metertje extra gelopen, maar tegen AZ mag die werklust eigenlijk niet minder zijn.

Wil Ajax een resultaat behalen tegen Alkmaarders, dan zal het dezelfde mentaliteit moeten vertonen als in München. Dat weet Tadic ook. “We moeten onszelf weer tot het uiterste pushen. Bij Ajax is de mentaliteit het allerbelangrijkste, want kwaliteit is er in overvloed. Als we de juiste mentaliteit hebben, winnen we. En dan maakt het niet uit wie de tegenstander is.”

'Zonder bal moeten we monsters zijn en aan de bal heel goede voetballers.'

De Serviër ziet genoeg kwaliteit in het team en aan de bal komt die kwaliteit er ook geregeld uit. Maar ook zonder bal moeten de spelers mentaliteit tonen. “We vochten uit tegen Bayern als een team. Menselijke wezens kunnen monsters zijn, kunnen ver over onze zelfbedachte limieten heen. Die grenzen moeten we elke wedstrijd weer doorbreken. Zonder bal moeten we die monsters zijn en aan de bal heel goede voetballers.”

Erik ten Hag kreeg de uitspraken van Tadic tijdens de persconferentie voorgeschoteld en sluit zich aan bij zijn tweede aanvoerder. “De spelers zijn geen robots, maar moeten wel zorgen dat ze de energie en motivatie uit zichzelf halen. Wil je kampioen worden, dan moet je dat iedere wedstrijd opbrengen.”

De trainer ziet Tadic dan ook als een goed voorbeeld voor de jonkies binnen het team. “Wil je ver komen in je loopbaan en wil je titels winnen, dan moet je wel naar zo'n houding toe. Hard werken, investeren en leven als een prof. Daar is Dusan ook zeker een voorbeeld van.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >