Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic totaal niet blij met bal die Heerenveen gebruikt

Dusan Tadic vindt de bal waarmee tijdens sc Heerenveen - Ajax (0-4) werd gevoetbald helemaal niets. De Serviër benutte na lang wachten een penalty, maar van harte ging het niet. Tadic moest rekening houden met de bal en vooral niet te hard schieten.

22 oktober 2018 - 10:26
tadiccar-1
Tadic stuurt de keeper de verkeerde hoek in. En de bal de goede. © Pro Shots

De nummer tien van Ajax sluit iedere training af met het nemen van strafschoppen, maar een complicerende factor is dat er tijdens wedstrijden telkens andere ballen worden gebruikt.

“Deze bal van Derbystar was heel licht en dan moet je hem zachtjes raken. Bij zwaardere ballen kun je meer power geven,” legt Tadic uit aan De Telegraaf. “Als een bal zo licht is als deze Derbystar, kun je hem veel moeilijker controleren.”

Tadic claimt dat zelfs Lasse Schöne de Derbystarbal helemaal niets vindt, ook al schoot hij binnen drie minuten op schitterende wijze raak. “We hebben het daar vaak over,” vervolgt Tadic, die weet dat eerder Hakim Ziyech al hardop zijn beklag deed.

Welke ballen zijn wel lekker om mee te voetballen? “De Champions League-bal is de beste en Nike is ook heel goed. Daarmee kun je precies doen wat je wilt. Met de bal van Heerenveen kun je alleen van heel ver schieten. Sta je dichtbij dan gaat hij over. Honderd procent.”

Over? Tadic mocht tijdens de interlandperiode aanleggen namens Servië en mikte tegen Roemenië niet alleen hoog over, maar ook ver naast. “Het veld was slecht en vlak voor ik wilde schieten, rolde de bal ietsjes weg. Maar er gingen meer penalty’s niet binnen. Ik dacht alleen maar: come on, score a goal.”

Hij moest net als tegen AZ weer lang wachten op of het licht op groen ging. De penalty in het Abe Lenstra Stadion bleef gelukkig wel staan en toen er genoeg geduld was opgebracht, mocht Tadic schieten. “Dit was wellicht een van mijn moeilijkste penalty’s ooit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >