Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sierhuis droomt van winnende recht voor F-side

Zijn basisdebuut is veelbesproken. Had Kaj Sierhuis wel moeten starten in de seizoensopener tegen Heracles? Na het 1-1-gelijkspel verdween de jonge spits vrij snel uit beeld.

18 oktober 2018 - 13:37
sierhuis-1200
Sierhuis als invaller tijdens het duel met FC Emmen. © Pro Shots

Hij zal meer hebben verwacht van de kans die hem werd geboden in het thuisduel met de ploeg uit Almelo. Gelijk puntenverlies. Dat is niet fijn. In de eredivisie mocht hij alleen nog invallen in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen.

Toch was debuteren in het eerste elftal gek genoeg geen droom op zich. Dat is vooral scoren. “Recht voor de F-side. Dat zijn de dromen van een Ajaxspits,” vertelt Sierhuis in de oktoberuitgave van stadionglossy My Arena.

Het gaat bij de twintigjarige aanvaller zelfs zo ver dat hij er in bed over fantaseert. “Dan denk ik dat ik het winnende doelpunt maak voor Ajax 1. Er kan gewoon bijna geen mooier gevoel zijn dan dat,” mijmert Sierhuis.

De klassieker staat voor zondag 28 oktober op het programma. Ook die wedstrijd schiet wel eens door het hoofd van Sierhuis. “Dat het 1-1 staat. Dat ik er dan in kom en vlak voor tijd de 2-1 maak. En dat het publiek dan gek wordt. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe dat voelt.”

Veel heeft te maken met de liefde voor zijn werkgever. “Het is onderdeel van mijn opvoeding. Mijn ouders hebben al heel lang twee seizoenkaarten. Toen ik vier was, ging ik voor het eerst mee.”

Sierhuis verlengde zijn contract in Amsterdam onlangs tot de zomer van 2021 en is momenteel derde in de rangorde der spitsen. Hij voorziet nu vooral Jong Ajax van stootkracht voorin. “Ik moet nu proberen de definitieve stap naar Ajax 1 te maken. Vaker invallen en langzaam uitgroeien tot basisspeler.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >