Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne hoopt op een heel goede dag van Ajax

Dit seizoen hebben we al vaak kunnen genieten van Ajax, al kreeg het goede gevoel uit bij PSV een flinke knauw. Lasse Schöne kijkt desalniettemin uit naar de krachtmeting met Bayern München.

02 oktober 2018 - 11:36
lasse-1200
Lasse vindt Bayern buitencategorie, maar acht Ajax niet kansloos. © Ajax Images

“Bayern is buitencategorie, wereldtop,” kijkt de Deen in onze krant vooruit op dingen die komen gaan. “We moeten een heel goede dag hebben willen we iets voor elkaar krijgen. Maar het kan. Dat hebben we in het verleden ook aangetoond.”
 
Schöne somt het rijtje clubs maar eens op om zijn stelling kracht bij te zetten. “Tegen Lyon, Barcelona, Manchester City. Maar gevoelsmatig gaat het vooral om de strijd met AEK Athene en Benfica,” is de middenvelder ook realistisch.
 
“Ik hoorde na de loting mensen zeggen dat Benfica ook gunstig is voor ons, maar dat is gewoon een geweldige ploeg. Maar ook voor Benfica-thuis geldt dat we die moeten winnen als we iets willen bereiken.”
 
Volgens Schöne is de sfeer in de groep goed, zeker ten opzichte van vorig seizoen. “Het besef dat het anders moest dan vorig seizoen was groot. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de club en de supporters. Iedereen snakte naar de Champions League bijvoorbeeld.”

Daar zegt Schöne niks vreemds. Kijk alleen al de ontlading na het laatste fluitsignaal in Kiev terug. De Ajacied zag vooral bij de thuiswedstrijd tegen Standard Luik dingen waar hij heel blij van werd.
 
“De tweede helft bij Standard Luik was matig. Maar in de thuiswedstrijd kwam Luik er niet aan te pas. Toen dacht ik: we zijn mentaal sterk, laten ons niet gek maken. Hetzelfde gold voor de gelijkmaker van Dinamo Kiev in de Arena. We gingen gewoon door met waar we mee bezig waren.”

Volgens Schöne zijn dat de momenten waarop de groep liet zien wat het in zijn mars heeft. Er werd een zeer hoog niveau gehaald, maar in Eindhoven zakte de ploeg dan weer finaal door het ijs. De pieken zijn mooi, maar de dalen soms nog diep.
 
We zijn benieuwd naar de dingen die komen gaan als het eerste fluitje dinsdag om 21.00 klinkt in de Allianz Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >