Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui legt uit waarom hij de bal eerst nog aannam

We hebben Ajax best kansen zien krijgen in de slotfase van Europese wedstrijden. Het kwam vaak neer op gemiste kansen, waarna we soms ook baalden van het resultaat. Hoe anders was dat in de blessuretijd van Ajax - Benfica? Noussair Mazraoui brak de ban met de 1-0!

24 oktober 2018 - 11:44
mazraouicar
Dit gecontroleerde schot van Mazraoui zorgt voor een vreugde-explosie! © Pro Shots

Het zit dit seizoen tijdens Europese wedstrijden een beetje mee, maar dan toch vooral ook omdat Ajax op zoek blijft gaan naar doelpunten, overwinningen en kwalificatie. De ploeg ligt uitstekend op schema voor de tweede ronde, al is nog niets zeker.

Het werd een avondje Champions League in de Johan Cruijff Arena om lang te koesteren. Onze hartslag is nog steeds niet helemaal terug bij af, we zijn nog steeds een beetje onrustig. En dat allemaal dankzij een rake uithaal van Mazraoui.

De rechtsback bleef bijzonder kalm toen de bal in de slotminuut van Benfica-thuis voor zijn voeten rolde, na een in eerste instantie afgeslagen aanval. De verdediger legde de bal nog eventjes goed, haalde uit en zag de bal via een Portugees been in de touwen belanden.

Hoe vaak hebben we een speler zo’n bal niet wild over het doel zien jagen? “Ik zag in een split second dat ik nog wat tijd en ruimte had, de verdedigers van Benfica waren nog vrij ver en dus had ik de tijd om de bal aan te nemen,” aldus Mazraoui tegenover onder meer Ajax Life.

“Als je ineens schiet, heb je toch minder controle. Ik kon de bal nu vrijwel stil leggen en gecontroleerd schieten,” vervolgt de rechtsback na zijn tweede treffer in het grootste Europese toernooi. Het was tegen Bayern München ook al raak.

Deze treffer was toch nog net iets mooier, aldus Mazraoui. “Dit is in blessuretijd, in de negentigste minuut van de wedstrijd. Je accepteert al bijna dat het 0-0 blijft en dan maak je alsnog de winnende, waardoor je drie punten pakt.”

Mazraoui beleefde tijdens het thuisduel met Benfica een ritje in de achtbaan. Het duel kon werkelijk alle kanten op, ook voor hemzelf. Hij begon slecht, kreeg snel een gele kaart en er werd hardop getwijfeld: is het beter om hem te wisselen?

En het had in de slotfase ook zomaar verkeerd kunnen aflopen, als de tackle die hij uitvoerde om Benfica van scoren af te houden had geresulteerd in een strafschop tegen. Hoe blikt hij zelf terug op zijn avond?

Mazraoui: “Pfoe, wat zal ik zeggen? Wat betreft de eerste paar minuten ben ik het zeker eens, ik had een slordig moment. En die gele kaart, tsja. Dat is een beslissing van de scheids. Maar ik wist zeker dat ik niet gewisseld zou worden. Dit was pas de eerste keer dat ik langere tijd met geel op zak verder moest voetballen. Ik ben niet zo van de zware overtredingen.”

“Mijn gevoel bij het penaltymoment? De spelers van Benfica accepteerden dat ik een sliding op de bal uitvoerde. Misschien dat ik hem heel lichtjes raak, ik zag hem komen, maar de tackle was zeker op de bal. Ik moest een beetje risico nemen, voordat hij kon schieten. Je wilt ook niet met 0-1 verliezen. En dan scoren we een minuut later zelf!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >