Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Manager VDBeek schermt met afspraken over mogelijk vertrek

Donny van de Beek bevindt zich ergens in de twilight zone tussen een basisplaats en de status van bankzitter. En dat moet allemaal niet te lang meer duren, vindt zijn manager. Hij claimt zelfs dat er afspraken liggen met Marc Overmars over een mogelijk vertrek.

04 oktober 2018 - 14:58
afspraakcar
Van de Beek baalt. En niet alleen van zijn gemiste kans. © Pro Shots

Ajax trok afgelopen zomer de portemonnee om de selectie te versterken. En met een mooi resultaat: kwalificatie voor de Champions League werd afgedwongen. De impuls van kwaliteit betekent dat de spelersgroep volop middenvelders herbergt.

De gevolgen zijn momenteel het meest voelbaar voor Van de Beek. Het 21-jarige product van de eigen opleiding zit regelmatig op de bank en dat schuurt eigenlijk al vanaf het eerste moment. De ‘situatie’ krijgt nu een volgende aflevering.

De zaakwaarnemer van Donny, Guido Albers, legt een bommetje onder zijn toekomst bij Ajax. Het is best logisch dat Albers hoopt op meer speeltijd voor Van de Beek, het is iets minder logisch om te schermen met interesse van clubs als Chelsea, Livepool en Manchester United.

Alsof Donny daar wel wekelijks speelt, maar goed. Het interessante is dat Albers rept over een afspraak met Overmars. “Als zijn situatie nog veel langer zo blijft, dan is een vertrek voor alle partijen een betere optie. Hier heeft niemand iets aan. Die afspraken zijn inmiddels ook met Overmars gemaakt. Als het zo blijft, is een vertrek bespreekbaar,” aldus Albers in gesprek met Voetbal International.

Er sluimert al enige tijd belangstelling voor Van de Beek uit Engeland, aldus Albers. Hij zet zijn speler natuurlijk maar wat graag in de etalage, al had Donny dat beter zelf kunnen doen door uit bij Bayern München (1-1) de winnende te maken.

“Afgelopen zomer was er ook al concrete interesse uit Engeland, maar Donny koos bewust voor een langer verblijf bij Ajax. Helaas is het allemaal anders gelopen dan we voor ogen hadden. Donny is een jonge speler die zijn minuten moet maken, ook met het oog op zijn plek als international bij Oranje.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >