Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Update KNVB: tóch treffer Frenkie de Jong in klassieker

Maakte Frenkie de Jong nou de 1-0 tegen Feyenoord of ging het openingsdoelpunt de boeken in als eigen treffer van de onfortuinlijke Justin Bijlow? We belden de KNVB om uitsluitsel te vragen.

29 oktober 2018 - 09:37
bijlow-1200
Niet Frenkie, maar Bijlow gaat de boeken in als maker van de 1-0... © Pro Shots

In het stadion kreeg Frenkie de treffer op zijn naam, maar na afloop van de wedstrijd leek het er toch op dat besloten was er een eigen treffer van de Feyenoorddoelman van te maken.

De Telegraaf wist maandagmorgen echter te melden dat scheidsrechter Björn Kuipers toch echt de naam van Frenkie op het wedstrijdformulier had genoteerd. De wakkere krant kopte groots: ‘Kuipers schenkt De Jong z’n goal’.

Verwarring alom, want op de officiële website van de eredivisie staat maandagmorgen de keeper van Feyenoord weer genoemd als maker van een eigen doelpunt. Voor de zekerheid vragen we nog maar een keertje extra na bij de KNVB, maar ook de persman van dienst moet het nog een keertje navragen bij zijn collega’s van scheidsrechterszaken.

Het zal hoofdpersoon Frenkie de Jong ondertussen allemaal worst zijn, zo bleek al uit zijn gesprek met Ajax TV. Op moment dat de middenvelder in de catacomben vernam dat de treffer niet op zijn naam zou komen, had hij er vrede mee.

“Daar ga ik niet over zeuren hoor. Het was een slecht schot, dus je hoort mij niet klagen en ik ga de goal ook zeker niet claimen,” aldus de Ajacied met zijn kenmerkende glimlach.

“Ik wilde in de verre hoek schieten met links,” beschrijft De Jong de goal nog maar eens. “Ik raakte ‘m niet helemaal lekker. Het was een zacht schot. Ik zag dat de bal door de benen van de keeper ging en dan hoop je dat hij er alsnog in hobbelt. Dat gebeurde en dat is lekker, maar het schot was heel matig...”

Ook tegenover De Telegraaf wilde De Jong niks weten van een treffer op zijn naam. “Daar was mijn schot veel te slap voor, joh. Ik laat Kuipers zelf beslissen, maar ik denk dat hij voor een eigen goal gaat.”

De telefoon gaat. Het is de KNVB met uitsluitsel: “Het is een eigen treffer van Justin Bijlow,” aldus de zegsman van de bond, die het nog eens bij scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft nagevraagd.

Frenkie zal er niet wakker van liggen. Die vond het doelpunt sowieso te lelijk om op zijn naam te krijgen.

UPDATE: 15.00 uur
We worden om 15.00 uur wederom teruggebeld door de afdeling persvoorlichting van de KNVB. Alsof de verwarring niet al groot genoeg was, moet de persvoorlichter zijn eerdere bewering terugdraaien. Het gaat toch niet om een eigen treffer van Bijlow... Frenkie de Jong heeft wel degelijk de treffer op zijn naam gekregen. Hoe kan dit nou zo veel onduidelijkheid geven? 

De KNVB-persman legt uit: "Het is vanmorgen toen jullie belden aan scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gevraagd. Hij heeft er zo veel telefoontjes over ontvangen dat er wat verwarring ontstond. Op het wedstrijdformulier staat echter de naam van Frenkie de Jong. Dat is voor ons ook een leermoment: eerst op het wedstrijdformulier kijken."

Nou ja, goed, Frenkie dus. Nu echt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >