Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax slechts middenmoter na nederlaag tegen Jong PSV

Gelijkopgaande wedstrijden kun je verliezen. Die les leerde Jong Ajax maandag op bezoek bij Jong PSV. Het ging met 2-1 onderuit en kreeg daarmee veel te weinig. Het verliezen van wedstrijden heeft echter als consequentie dat je zakt op de ranglijst, in dit geval naar de elfde plaats.

15 oktober 2018 - 21:53
jongajaxcar
We tellen alles bij elkaar maar liefst vier debutanten bij Jong Ajax. © Pro Shots

De kampioen van vorig seizoen vindt zichzelf nu dus terug in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie en ergens wisten we allemaal dat titelprolongatie een moeilijk verhaal zou worden, maar het is voor Jong Ajax zaak om zich de komende weken op te richten en weer wat plekken goed te maken.

Het had in Eindhoven ook heel anders kunnen lopen. Ondanks het feit dat er vanwege interlands en blessures weer een heel elftal afwezig was, legden de Jong Ajacieden een aardige wedstrijd op de mat. Aardig, maar soms ook een tikje naïef en over het algemeen buit PSV dit uit. Zo ook nu.

De manier waarop de 2-1 tot stand kwam, was wat dat betreft illustratief. Precies op het moment toen Jong Ajax met tien man stond en laatste man Quiten Timber (debutant bovendien) werd verzorgd, ontsnapte Joel Piroe aan buitenspel en besliste hij, zo bleek later, de wedstrijd.

Ook de gelijkmaker ontstond na halfslachtig ingrijpen en verkeerde inschattingen, waarbij doelman Dominik Kotarski een penalty weggaf die Ramon-Pascal Lundqvist benutte. Aan de gelijkmaker ging drie minuten eerder de 0-1 van Teun Bijleveld vooraf. Bijleveld verrast de keeper met een schot door het midden, maar gek genoeg was dit voor Jong PSV aanleiding beter te gaan spelen.

Er deden zich uiteindelijk kansen genoeg voor om een tweede keer te scoren en op een andere avond was het misschien wel drie keer raak, maar vooral bij Vaclav Cerny stond het vizier niet scherp. Cerny liet twee goede kansen liggen en kon het amper geloven dat hij bij herhaling in de fout ging. Ook eindigden er nog twee ballen tegen de lat.

Naast Timber debuteerden ook Sergino Dest, Brian Brobbey en Kenneth Taylor. Het bijzondere is dat die laatste twee pas zestien jaar oud zijn! Dat belooft dus wat voor de toekomst, maar op De Herdgang was het voor Jong Ajax allemaal net niet genoeg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >