Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax boekt overwinning op RKC ondanks rode kaart

Jong Ajax heeft speelronde tien van de competitie winnend afgesloten. De beloftenploeg won in eigen huis met 2-1 van RKC Waalwijk. Lang leek er niks aan de hand voor de Amsterdammers, totdat er een rode kaart werd uitgedeeld.

20 oktober 2018 - 10:34
JongAjaxRKC
Bakboord wist het einde van de wedstrijd niet te halen. © Pro Shots

Jong Ajax trad in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Jong PSV (2-1) weer aan met de bekende namen. Deze ontbraken in Eindhoven nog door interlandverplichtingen, maar waren nu weer van de partij.

Met de vertrouwde basiself begon Jong Ajax sterk aan de wedstrijd. De beloftenploeg creëerde veel kansen, maar wist niet tot scoren te komen. Kort na een schot op de paal van Perr Schuurs was het eindelijk wel raak. Danilo Pereira werkte de bal op aangeven van Vaclav Cerny tegen de touwen.

Er leek niks aan de hand voor de ploeg van Michael Reiziger, totdat RKC uit een razendsnelle counter op gelijke hoogte kwam. Kort na rust werd het allemaal nog wat vervelender voor de thuisploeg, toen Navajo Bakboord zijn elleboog gebruikte in een luchtduel en dus met rood van het veld werd gestuurd.

Met een man minder bleef Jong Ajax kansen creëren, maar ook RKC maakte aanspraak op de voorsprong. Toch wisten de Amsterdammers de wedstrijd vijf minuten voor tijd naar zich toe te trekken. Invaller Dennis Johnsen stormde op aan de linkerkant en gaf strak voor, zodat Danilo zijn tweede van de avond kon binnen prikken.

Door de overwinning op RKC stijgt Jong Ajax op de ranglijst naar de achtste plek. Volgende week nemen de beloften het in een uitwedstrijd op tegen FC Volendam, dat momenteel zeventiende staat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >