Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gemengde gevoelens Ten Hag na prima resultaat in München

We hadden vooraf voor een 1-1 getekend, maar na 94 minuten voetbal was er stiekem toch ook het besef: had Ajax er niet meer uit kunnen halen tegen Bayern München? Ook Erik ten Hag is die mening toegedaan.

03 oktober 2018 - 01:39
ten-hag-1200-1
Zat er meer in? Ten Hag denkt van wel, maar is ook trots op zijn ploeg. © Ajax Images

Natuurlijk, als je als Ajax zijnde in de Allianz Arena een punt overhoudt aan het duel met de Duitse grootmacht, dan ben je geneigd om gewoon tevreden te zijn. En heus, dat zijn we ook. Maar toch, maar toch…
 
De Ajacieden hadden ook zomaar, met een beetje mazzel, drie punten weg kunnen snoepen uit München. Het hoort een beetje bij Ajax. We willen altijd meer, maar uiteraard zijn we trots op onze club.
 
Ook Ten Hag keek na het laatste fluitsignaal met gemengde gevoelens terug op wat hij had gezien. “Natuurlijk ben ik aan de ene kant erg tevreden, maar aan de andere kant… We hadden hier ook kunnen winnen,” aldus de trainer voor de camera van Veronica.
 
“Wij hebben, op het begin na, een goede prestatie neergezet. We toonden lef en daar had Bayern enorm veel moeite mee. Waar het kon, hebben we gevoetbald. Bayern had, denk ik, enorm veel moeite met ons strijdplan. Het is gewoon jammer dat je die 1-2 niet maakt.”

Het strijdplan was best verrassend te noemen. Max Wöber stond naast Matthijs de Ligt in het centrum, waardoor Daley Blind zichzelf plots terugvond op het middenveld. Daar stond ook Donny van de Beek weer eens vanaf de aftrap.

Verder begon Dusan Tadic in de spits, waardoor de twee andere spitsen - Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg - elkaar terugvonden in de dug-out.
 
Ajax werd de hele avond hartstochtelijk aangejaagd door de meegereisde Ajaxsupporters in het uitvak. Al de hele dag konden de Ajacieden de kelen smeren in de biertenten van het Oktoberfest en het resultaat was dan ook goed hoorbaar. Menigeen zal zijn stem woensdag kwijt zijn, zo gokken wij.
 
Het was Ten Hag ook opgevallen en hij sprak dan ook lovende woorden over de 3739 Ajacieden in het uitvak. “De supporters hoorden we de hele avond. Het was een prachtige sfeer. Het is heel uitdagend om in zo’n ambiance te spelen. Dat je dit kan brengen is heel goed,” aldus de trainer, die al vaker stelde dat de wisselwerking tussen spelers en publiek belangrijk is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >