Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Go Ahead Eagles

We zijn halverwege de week en maken ons op voor het bekertreffen met Go Ahead Eagles, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Hieronder drie dingen die je moet weten over het duel dat om 20.45 uur begint.

31 oktober 2018 - 08:53
drie-dingen-kowet-1200
Zien we Neres woensdagavond in actie...? © Pro Shots

Ten Hag volgt Kowet met speciale aandacht
Erik ten Hag en Go Ahead Eagles zijn geen onbekenden van elkaar. Integendeel. Zes jaar geleden stond de huidige Ajaxtrainer nog in Deventer voor de spelersgroep. Ten Hag leidde de club na zeventien jaar eerste divisie naar de eredivisie. Het is dus niet gek dat Ten Hag met veel genoegen terugkijkt op zijn periode als hoofdcoach van Kowet.

“Ik heb heel prettige herinneringen aan die tijd,” vertelt Ten Hag aan Ajax TV. “Deventer is een echte voetbalstad. Go Ahead heeft een schitterend publiek, dat heel fanatiek meeleeft. Mijn begin daar was moeilijk, maar we zijn gaan bouwen aan een elftal en dat leidde uiteindelijk tot de promotie.”

Wie beelden terugkijkt, ziet hoe Ten Hag op 26 mei 2013 op de schouders gaat en luidkeels wordt toegezongen door het Deventer publiek. Ten Hag noemt de komende tegenstander van Ajax een voetbalbolwerk, dat eigenlijk in de eredivisie thuishoort. “Dat gun ik ze ook. De stad, de club en de mensen.”

Ten Hag volgt de verrichtingen van zijn voormalige club nog altijd, zo vertelt hij. “Clubs waar je gewerkt hebt, die volg je met speciale aandacht. Dus ja, ik weet wel hoe Go Ahead speelt. Maar we verdiepen ons er nog verder in, zodat we supergoed zijn voorbereid op deze bekerwedstrijd.”

Kowet trotse koploper Keuken Kampioen Divisie
Ten Hag hoopt dus dat ‘voetbalbolwerk Deventer’ snel terugkeert in de eredivisie. Voorlopig gaat dat de goede kant op, want wie een blik werpt op de ranglijst van de eerste divisie, ziet dat Kowet fier bovenaan staat.

Na elf gespeelde wedstrijden bezet het Go Ahead Eagles van trainer John Stegeman de koppositie. De ploeg won acht maal, speelde twee keer gelijk en verloor slechts een keertje. Sparta Rotterdam zit de Deventenaren op de hielen met twee punten achterstand.

Voor Ajax is het zaak om twee spelers van Go Ahead goed in de smiezen te houden. Het duo Istvan Bakx en Jaroslav Navratil voert namelijk het klassement in de Keuken Kampioen Divisie aan als het gaat om assists.

Bakx stelde al zes keer een medespeler in staat om te scoren, Navratil deed dat vijf maal.

De laatste keer in Amsterdam beviel Kowet slecht...
Go Ahead Eagles zal mogelijk met gemengde gevoelens terugkeren in de Johan Cruijff Arena. De laatste keer dat de ploeg Ajax trof in Amsterdam beviel namelijk niet zo goed. Het kreeg in mei 2017 een 4-0-nederlaag te verduren en dat resultaat zorgde ervoor dat Kowet regelrecht uit de eredivisie kukelde naar een niveautje lager. Het bekende doek viel en dat deed logischerwijs veel pijn.

Het belet 263 trouwe supporters van Go Ahead Eagles niet om woensdagavond een plekje te zoeken in het uitvak. Zij zijn erbij om hun club te steunen als scheidsrechter Kevin Blom rond kwart voor negen voor het eerst op zijn fluitje blaast.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >