Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – Feyenoord

De klassieker is altijd een bijzondere wedstrijd op zich waar de eer van de stad en de club op het spel staan. Dat betekent dus er een overwinning plus drie bijbehorende punten moeten worden behaald. Daarom drie dringen die je moet weten over Ajax – Feyenoord.

27 oktober 2018 - 12:54
AjaFey

Onana lijkt twijfelgeval
Ajax moet het in de klassieker misschien wel doen zonder Andre Onana. De keeper was tijdens de openbare training vanochtend niet van de partij, zo liet Ajax weten op Twitter.

Tijdens de wedstrijd tegen Benfica kwam de sluitpost in botsing met de tegenstander en bleef daarna enkele tijd geblesseerd op het veld liggen. Onana speelde de wedstrijd vervolgens gewoon uit, maar blijkt nu toch te veel last te hebben van de blessure.

Mocht Onana niet kunnen spelen, dan lijkt Kostas Lamprou de meest voor de hand liggende vervanger.

Mijlpaal voor Ziyech
Hakim Ziyech speelt tegen Feyenoord zijn honderdste wedstrijd in het eerste van Ajax. De linkspoot kwam in de zomer van 2016 over van FC Twente en wist sindsdien 26 keer te scoren en 42 assists te leveren.

Het leek er lange tijd op dat Ziyech deze zomer zou vertrekken en de honderd wedstrijden dus niet zou halen. De Marokkaan speelt echter nog gewoon in Amsterdam en mag zich dus na zondag bij de Club van 100 voegen.

Voor Ziyech wordt het zijn vijfde wedstrijd tegen Feyenoord in het shirt van Ajax. Sinds de creatieveling bij Ajax speelt, verloor de club geen enkele klassieker. In de voorgaande edities wist Ziyech niet tot scoren te komen, maar leverde hij wel twee assists.

Wintertijd
In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uurtje achteruit. Dat betekent niet alleen dat je een uur langer je rust kan scoren, maar ook dat je niet moet vergeten om je klok een uur terug te zetten! Let ook even op met vertrektijden naar de Johan Cruijff Arena en hoe laat je voor de televisie inschakelt. 

Ajax en Feyenoord trappen zondag af om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >