Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Best bijzonder: Ajax gaat jeugdopleiding Sparta 'versterken'

Er rolt een bijzonder persbericht onze mailbox binnen. Ajax en Sparta hebben afspraken gemaakt om de jeugdopleiding van de Kasteelclub te versterken. De clubs bouwden de laatste jaren een goede relatie op en daar vloeit dit uit voort.

25 oktober 2018 - 11:20
spartacar
El Ghazi begon zeer goed bij Ajax na zijn overgang van Sparta. © Pro Shots

Sparta is wellicht maar een klein clubje dat actief is in de Keuken Kampioen Divisie, het beschikt wel over een prima jeugdopleiding. Dit is al jarenlang het geval. Zo maakten maar liefst vijf spelers van het Nederlands elftal op enig moment deel uit van de opleiding.

Die vijf spelers zijn trouwens Memphis Depay (Olympique Lyon), Denzel Dumfries (PSV), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Kevin Strootman (Olympique Marseille). De laatste Spartaan die later bij Ajax een goede indruk achterliet, was Anwar el Ghazi.

Het goede werk op het jeugdcomplex van Sparta is ook bij Ajax niet onopgemerkt gebleven. De laatste jaren maakten diverse jeugdspelers de overstap van Rotterdam naar Amsterdam. Het gaat vooral om jongelingen die bij Ajax nog moeten doorbreken.

“De afgelopen jaren hebben beide clubs een goede relatie opgebouwd met betrekking tot de overgang van jeugdspelers,” lezen we in het persbericht van Ajax. Ook Ajax weet hoe het is om een goede jeugdopleiding op te zetten en te onderhouden.

De financiële middelen op De Toekomst zijn zo’n beetje oneindig, maar dat is bij Sparta toch echt even anders. Uit de goede onderlinge band is daarom nu een samenwerking voortgekomen. De komende drie seizoenen wordt Sparta ondersteund op het gebied van opleiding, training en scouting.

Sparta benadrukt op zijn beurt dat deze afspraken uitsluitend gelden voor de jeugdopleiding en dat er geen sprake is van een samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld het eerste elftal. Ook vindt er geen inmenging plaats in het beleid van beide clubs.

Ajax werkte eerder nauw samen met Almere City FC, maar dat bloedde uiteindelijk een beetje dood.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >