Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bereid je voor op verhalen over winterse transfer De Ligt

Zin in een tripje naar Spanje? Als je tijdens deze zonnige dagen op een trapveldje een Ajaxshirtje aantrekt en drie goede acties uitvoert, is de kans groot dat FC Barcelona zich meldt. Bereid je ook voor op verhalen over een winterse transfer van Matthijs de Ligt.

12 oktober 2018 - 11:36
ligtcar-1
Na Frenkie komen er nu allemaal verhalen over De Ligt. © Pro Shots

De hype rondom Frenkie de Jong is in Spanje eindelijk een beetje over zijn hoogtepunt heen, maar er wordt net zo gemakkelijk overgeschakeld. De Ligt maakt wel heel veel indruk tijdens de wedstrijden van Ajax in de Champions League, vandaar.

Deze vrijdag is al de tweede dag op rij dat afbeeldingen van de negentienjarige De Ligt de voorpagina’s van Spaanse kranten sieren. De publicatie Sport maakt het wel heel erg bont: De Ligt wordt omschreven als topprioriteit voor ‘el mercado de invierno’.

Oftewel: Barcelona hoopt De Ligt binnen te hengelen tijdens de winterse opening van de transfermarkt. Gelukkig klopt lang niet alles wat de Spaanse kranten schrijven, maar dat maakt de Spaanse kranten zelf niets uit. Er moet iedere dag een verhaal in de krant.

Bereid je dus maar voor op verhalen dat De Ligt wel of niet komt, dat Barcelona alles op alles zet om De Ligt binnen te halen en dat Marc Overmars zijn poot stijf houdt. Of dat Barcelona naar Amsterdam afreist, om te onderhandelen dan wel nog een keertje te komen scouten.

Zo ging het afgelopen zomer rondom Frenkie en zo zal het de komende tijd gaan inzake De Ligt. Of de Spanjaarden halen ze gewoon allebei op. Dit scenario werd eerder deze week al geschetst. Zo houden we elkaar allemaal lekker bezig. En al helemaal sinds het uitduel met Bayern München (1-1), waarin De Ligt grote indruk maakte.

Maar waarom zou Barcelona nu ineens haast maken met het vastleggen van De Ligt? Nou, Samuel Umtiti is een tijdje uitgeschakeld met een knieblessure en Gerard Pique begint een beetje op leeftijd te raken. Dit alles biedt ruimte voor de komst van De Ligt, die zich stormachtig ontwikkelt en goed genoeg wordt geacht door en voor Barcelona.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >