Ajax Vrouwen op valreep naast sc Heerenveen

Ajax Vrouwen heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In Friesland werd het 1-1 na een late gelijkmaker. Daarmee verzuimde de dames om de koppositie over te nemen van PSV, dat deze week niet in actie komt.

13 oktober 2018 - 11:22
AjaxVrouwen
Ajax Vrouwen toonde een flinke mate van doorzettingsvermogen. © Ajax Images

Voor Benno Nihom was het voorafgaand aan de wedstrijd flink puzzelen met de opstelling. De trainer kon niet beschikken over een geblesseerde Kelly Zeeman, een zieke Loïs Schenkel en de door interlands afwezige Iina Salmi.

Ajax Vrouwen begon prima aan de wedstrijd, maar Heerenveen deed zeker niet onder voor de regerend landskampioen. Het was dan ook de Friese ploeg die na 22 minuten de 1-0 op het scorebord zette. Tiny Hoekstra tekende voor het doelpunt, nadat ze de bal overtuigend achter Ajaxkeepster Lize Kop schoof.

Na de thee voerde Ajax Vrouwen de druk flink op en ging het nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De dames werden een paar keer gevaarlijk in de vijandelijke zestien, maar tot een doelpunt kwam het niet. In blessuretijd viel dan eindelijk de welverdiende gelijkmaker voor Ajax. Ellen Jansen werd met een mooie pass weggestoken en rondde het kunstje vervolgens keurig af.

Nihom kon achteraf leven met een punt uit bij Heerenveen. “Ik ben niet ontevreden, het is al met al een terechte uitslag," laat de trainer weten op het digitale huis van Ajax. "We hebben dominant gespeeld, maar iets te weinig gecreëerd."

Na het gelijkspel in Heerenveen kan Ajax Vrouwen zich gaan opmaken voor de Champions League-kraker tegen Olympique Lyon. De dames trappen woensdag 17 oktober af op een uitverkocht Sportpark de Toekomst.