Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen loot in CL titelhouder Olympique Lyon

Ajax Vrouwen kan serieus aan de bak in de tweede ronde van de Champions League. De ploeg van trainer Benno Nihom werd via het lot bij de laatste zestien gekoppeld aan Olympique Lyon. De kracht van Lyon moge duidelijk zijn: de Fransen zijn bekerhouder.

01 oktober 2018 - 13:24
lyoncar
Het bereiken van de tweede ronde werd door Ajax Vrouwen goed gevierd. © Pro Shots

Lyon won eind vorig seizoen de Champions League voor vrouwen door Vfl Wolfsburg te verslaan. Het werd uiteindelijk 4-1, maar gemakkelijk ging dat niet. Er was een verlenging voor nodig. Die verlenging werd met drie assists de verlenging van Shanice van der Sanden. Lyon won de CL in totaal al vijf maal en heeft een abonnement op de Franse landstitel.

Kortom, Ajax Vrouwen kan aan de bak. Lyon is wel eventjes andere koek dan Sparta Praag, de tegenstander die in de eerste ronde over twee wedstrijden werd verslagen. Deze krachtmeting met de absolute Europese top wordt een mooi meetmoment voor Ajax Vrouwen.

Het is Ajax Vrouwen in Nederland inmiddels gelukt om de ene na de andere prijs binnen te slepen – de dubbel is op dit moment in bezit – maar Europees presteren is toch echt een ander verhaal. Vorig seizoen ging het in de eerste ronde al mis tegen Brescia, nu wacht dus het sterke Lyon.

De wedstrijden worden 17/18 oktober en 31 oktober / 1 november gespeeld. Ajax Vrouwen begint met een thuiswedstrijd. Wie weet stroomt het vol op De Toekomst om eens te checken op welk niveau de Europese top bij de vrouwen voetbalt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >