Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax behoort tot kopgroep qua bierprijs in stadion

Het is leuk om dingen te vergelijken. En het wordt nog leuker als de vergelijking over bier gaat. Zo kun je bekijken of je er een beetje goed vanaf komt. Ajacieden zijn vrij duur uit voor een biertje bij een thuisduel, maar krijgen tenminste wel echt bier.

26 oktober 2018 - 11:06
bierrrrcar
Je bent bij Ajax beter af als je een groot biertje bestelt. © De Brouwer

De vergelijking is uitgevoerd door het besparingsplatform Kortingscode.nl, dat een onderzoek uitvoerde naar de huidige bierprijzen in de eredivisie. Het betreft uiteraard seizoen 2018/2019. Een aantal conclusies zijn de moeite van het delen waard.

Zo blijkt dat je voor een klein biertje bij Ajax het duurst uit bent, maar drink je ieder thuisduel twee grote biertjes dan zijn PSV, FC Utrecht en Fortuna Sittard het duurst. Twee grote biertjes per wedstrijd kost je over een seizoen bij deze clubs 170 euro.

Dat is krap 2 euro duurder dan een seizoen lang twee grote biertje drinken bij Ajax. Alle beetjes helpen! Maar voor een klein biertje ben je dus het duurst uit bij Ajax. Je betaalt 3,25 euro tegenover 2,85 euro bij Feyenoord.

Desondanks durven we de bewering aan dat je beter af bent in de Johan Cruijff Arena. Niet alleen vanwege het voetbal, ook vanwege het bier: Feyenoord schenkt Heineken Light, waar 2,5 procent alcohol in zit en geen 5 procent. Beide clubs schenken overigens 0,3 liter in plaats van 0,25 bij de rest van de club. Dat scheelt een slok op een borrel, zullen we maar zeggen.

Wat hebben we nu geleerd? Je kunt op de tribunes bij Ajax beter een groot biertje bestellen als je echt waar voor je geld wilt. Proost!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >