Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Even voorstellen: wie is Rasmus Kristensen?!

En zo kunnen we ineens nog een rechtsback begroeten bij Ajax. Het gaat om Rasmus Nissen Kristensen, maar Nissen mag je direct vergeten. Kristensen kiest ervoor om de achternaam van zijn vader te dragen. Het is de hoogste tijd voor een voorstelrondje!

23 januari 2018 - 13:23

Het is leuk om foto’s van de twintigjarige Kristensen in Ajaxshirt te zien en het is ook leuk om een interviewtje te bekijken, maar veel nieuwsgieriger zijn we natuurlijk naar wat voor type speler de rechtsachter is.

Rechtsback is een positie waar Ajax nog wel wat vet op de botten kon gebruiken. Wie weet vertrekt Joël Veltman na dit seizoen wel en of Luis Manuel Orejuela nou een beetje voldoet, durven we niet te zeggen.

Ajax heeft er met Kristensen een speler bij die veel kracht plus energie uitstraalt en ook nog eens met passie speelt. “Ik toon dat graag en wil die passie graag toevoegen aan het team,” vertelt hij er zelf over.

Kristensen is fysiek sterk en rent graag langs de zijlijn. De Deense jeugdinternational komt over van FC Midtjylland, de club waarvoor hij maar liefst zestien assists verzorgde. “Maar ik kom ook naar Amsterdam om mezelf te ontwikkelen als verdediger en ik wil beter worden met de bal aan mijn voeten.”

Nog beter, maken we daar snel van. Check de video maar. Kristensen heeft op het eerste oog een goede voorzet in huis. En een hard schot! De video bestaat vooral uit acties op de helft van de tegenstander, wat betreft hardheid in de duels is het dus nog wat moeilijk oordelen.

De video is van Yaya Ajax, die op zijn kanaal nog veel meer Ajaxvideo's aanbiedt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >