Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'Steun fans kan bepalend worden in titelrace'

Als trainer van FC Utrecht kreeg Erik ten Hag in de eerste seizoenshelft de Johan Cruijff Arena stil. Dat moet na de winterstop anders, aldus de Ajaxtrainer.

12 januari 2018 - 17:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesa72ca3419e5c37ddf41edfcc387e02c0_normal
Ten Hag hoopt dat er met steun van de fans nog iets moois gaat gebeuren. © De Brouwer

Door Sander Zeldenrijk

Of hij nog een boodschap heeft voor de Ajaxsupporters? Die heeft Erik ten Hag wel, zo laat hij Ajax Life weten. “Wat mij is opvalt, is dat de beleving in de Arena de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Dat is een positieve factor. Die steun kan - zeker in een kampioensrace - een bepalende factor worden. Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren, maar af en toe kan het een ploeg over een dood punt heen tillen,” aldus Ten Hag.

Tijdens zijn laatste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena coachte Ten Hag FC Utrecht naar een verdiende 2-1-overwinning. “Toen was het publiek stil, hé. Of ik dat nu anders wil zien? Dat lijkt me duidelijk!”

De geregeld vele lege plekken in de Johan Cruijff Arena moeten met attractief voetbal weer gevuld worden. “Het is een landelijke trend dat er steeds meer lege plekken in het stadion komen," analyseert Ten Hag vrijelijk. “Behalve bij FC Utrecht. Daar zijn de toeschouwersaantallen de laatste jaren toegenomen.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >