Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag merkte 'extra moeilijkheidsgraad' tegen oude club

FC Utrecht - Ajax was dit keer natuurlijk vooral Utrecht tegen zijn oude trainer. Volgens Erik ten Hag was dat in die zin van invloed op de wedstrijd dat een duel tegen de oude trainer extra krachten losmaakte bij de spelers van Utrecht.

30 januari 2018 - 09:59
UsershyraDesktopajax_dataimagesfb3e27635ad368a64ce1760f2f660eb1_normal
Het had in de Galgenwaard wel iets weg van een reünie. © Pro Shots

Het duel met de grote angstgegner van Ajax ontbrandde eigenlijk nooit en eindigde derhalve in 0-0. De bal bevond zich vooral op het middenveld, de slechte grasmat maakte mooi voetbal onmogelijk en doelgevaar deed zich vrijwel niet voor.

“De drive bij Utrecht was een extra moeilijkheidsgraad,” aldus Ten Hag tegenover Ajax TV. “Ze wilden graag van hun oude trainer winnen, dat was duidelijk zichtbaar. We hebben dat op een goede manier aangenomen en omgezet.”

Ajax liet zich de eerste twintig minuten naar achteren drukken, maar kreeg daarna meer controle over de wedstrijd. Utrecht kwam amper tot een serieuze kans, Ajax had best een keertje kunnen scoren al kwam daar meer geluk dan wijsheid bij kijken.

“Utrecht wilde laten zien hoe goed het was, bij ons ontbrak de finesse, slagvaardigheid en daadkracht,” stelt Ten Hag, die Matthijs de Ligt een tegendoelpunt zag voorkomen door zich met hebben en houden voor een bal te werpen.

“De honderd procent wil om te scoren, zoals De Ligt verdedigde, die ontbrak. We hebben genoeg kwaliteit en creativiteit om die goal te maken, ik vertrouw er dan ook op dat dit volgende keer wel het geval is. Ik hoopte en verwachtte zondag een overwinning, we gingen er ook vol voor.”

“Het speelplan hebben we behoudens de eerste twintig minuten goed omgezet, daarvoor was het te afwachtend. Dat hadden de spelers zelf ook in de gaten. Met een beetje hulp vanaf de kant gingen we hoger druk zetten. Ik denk dat we heel goed verdedigd hebben, Utrecht kreeg slechts wat schotkansjes. Verder lieten we niets toe.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >