Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is geen tovenaar, maar hoopt wel te verrassen

Het is onvermijdelijk dat we in de gaten gaan houden of Ajax progressie boekt. Je kon van alles opmerken over het spel onder Marcel Keizer en duidelijk is dat er verbetering mogelijk is. Voor die verbetering moet Erik ten Hag zorgen. Lukt dat zondag al?

19 januari 2018 - 13:38
UsershyraDesktopajax_dataimages948c9ba32f3f2ff2ebd6a9ae48794e78_normal
We krijgen een eerste inkijkje in het Ajax van Ten Hag. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ten Hag heeft als opvolger van Keizer slechts twee trainingsweken de tijd gehad om zijn ploeg voor te bereiden op de klassieker van zondag. Gelukkig is die in eigen huis, zodat de Ajacieden op de tribunes altijd nog voor een steuntje in de rug kunnen zorgen.

Maar het zou fijner zijn als we slechts hoeven te juichen omdat het allemaal vanzelf gaat. Ten Hag sprak tijdens het persmoment over het toevoegen van facetten aan het spel van Ajax en het boeken van progessie.

Is een weekje Portugal en een weekje De Toekomst genoeg om Feyenoord al te kunnen verrassen? “Dat hoop ik wel,” stelt de nieuwe trainer tegenover Ajax Life. “Je probeert als coach altijd volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van je team.”

“Voetbal is een complexe sport, je kunt aan veel schroeven draaien en dat proberen we te doen. We hebben materiaal en spelers die we willen verbeteren, die elke dag beter moeten worden en dat vertaal je naar de wedstrijd. Elke wedstrijd is een test, dat is logisch.”

Ten Hag blijft een beetje vaag en dat roept de vraag op of hij een schimmenspel aan het spelen is. Die suggestie zorgt voor iets meer duidelijkheid. “Trainer zijn betekent niet dat je een tovenaar bent. Het is onmogelijk om binnen twee weken alles naar je hand te zetten.”

“Het zijn eerder aanzetten die we hebben gegeven en hopelijk zien we er zondag iets van terug. Trainen is een langdurig proces, op lange termijn kun en moet je het spel gaan verbeteren. Een goede trainer haalt na de winterstop meer punten dan in de eerste seizoenshelft.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >