Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Ten Hag weet precies hoe ik over voetbal denk’

Alfred Schreuder heeft gereageerd op zijn vertrek naar Ajax. Daarbij verklapt de nieuwe assistent van Erik ten Hag dat hij zijn overgang naar Ajax niet zag aankomen. We lezen dit overigens niet op de clubwebsite, maar in een uitgebreid verhaal van, jawel, de Barneveldse krant.

05 januari 2018 - 13:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesba1c227f296c090674eaa289e6e084d4_normal
Schreuder bevestigt de speciale band die hij heeft met Ziyech. © Pro Shots

In het lokale krantje stelt Barnevelder Schreuder dat het logisch is dat je nadenkt over een transfer naar Ajax, als zo’n club zich meldt. “Het is voor mij ook een verrassing. Ik was niet echt bezig met een terugkeer naar Nederland. Het is een bewuste keuze en ik ben er heel blij mee.”

In aanloop naar de overgang sprak Schreuder uitgebreid met directeur spelersbeleid Marc Overmars. “Uit die gesprekken blijkt dat Ajax mijn werk uit het verleden waardeert. Ik werkte bij FC Twente veel met jonge spelers en dat ligt mij goed. Ze hebben in Amsterdam natuurlijk een uitstekende opleiding en in mijn rol krijg ik veel te maken met jonge spelers.”

Bij Ajax zal hij vooral bezig zijn met de individuele ontwikkeling van jonge spelers. “Dat is wel een kwaliteit van mij en ik vind het vooral heel leuk om te doen,” vertelt de oefenmeester daarover.

Schreuder wordt bij Ajax herenigd met Ten Hag, met wie hij als voetballer nog samenspeelde bij RKC Waalwijk. “Later was Erik assistent-trainer bij FC Twente toen ik daar speelde. Hij weet precies hoe ik over voetbal denk.”

“Ten Hag is een trainer die met verschillende systemen kan spelen en dat waardeer ik,” stelt Schreuder. “Dat is ook mijn filosofie. Spelers moeten flexibeler worden. Dat is de toekomst. Bij Ajax proberen we onze ervaringen te delen en we hopen dat iedereen daar beter van wordt.”

Schreuder kijkt alvast met plezier vooruit naar zijn hernieuwde samenwerking met Hakim Ziyech. Hij werkte al met de spelmaker bij FC Twente. “Toen ik in Enschede trainer was had ik al een speciale band met hem. We hebben altijd prima samengewerkt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >