Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Privéomstandigheden houden Younes in Amsterdam

De zaakwaarnemer van Amin Younes smeekte Marc Overmars kort geleden nog om zijn speler te laten vertrekken uit Amsterdam richting Napels. Ajax ging pruttelend overstag en liet Younes richting de Italiaanse koploper gaan. Vandaag staat de Duitser echter weer op Schiphol.

31 januari 2018 - 09:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesec1aff7a0f00ba4085b43f9681982c4a_normal
De transfer van Younes draait uit op een onvervalste transfersoap... © Ajax Images

Gaat de hele verhuizing naar Napels dan helemaal niet door? Jazeker wel, maar pas in de zomer, zo lijkt het. Privéomstandigheden zetten namelijk een streep door een directe transfer naar Napoli, waardoor Younes het seizoen alsnog afmaakt bij Ajax.

Met welk privéleed Younes te maken heeft, blijft vooralsnog onduidelijk, maar de zaakwaarnemer van de aanvaller bevestigt dat zijn speler na dit seizoen transfervrij voor vijf jaar tekent bij Napoli. Dat is toch een beetje vreemd, want eerder kwamen Ajax en Napoli een transfersom van vijf miljoen euro overheen. Grijpt Ajax daar dan volledig naast?

Het huidige contract van Younes loopt tot en met 30 juni 2018. Hierin is een optie opgenomen voor nog één seizoen. Licht Ajax die optie alsnog, simpelweg om te zorgen dat Younes niet transfervrij de Arena uitloopt of laat de club de speler, gezien de omstandigheden, aan het einde van het seizoen gratis naar Italië vertrekken?

We gaan het ongetwijfeld snel horen. Overmars gaf eerder al aan dat hij Younes niet kwijt wilde, maar je kunt je natuurlijk wel afvragen of Ajax een gemotiveerde speler terugkrijgt. Hoeveel sportieve waarde gaat de Duitser hebben het komend half jaar? Vragen, vragen.

Zeker, je kunt er een voordeel van inzien dat Younes terug in Amsterdam is, want de aanvallende posities op de flanken waren met zijn vertrek nogal dun bezet. Aan de andere kant krijg je een speler terug die tot voor kort met de pest in zijn lijf rondliep en smeekte om te mogen vertrekken. Het is dan ook te hopen dat Younes een knop kan omzetten.

De Telegraaf weet overigens dat Ajax intern al besloten had om het vertrek van Younes sowieso niet op te vangen met een tussentijdse aankoop. Overmars rammelde nog wel nadrukkelijk bij KV Mechelen aan de poort voor een vervroegde komst van Hassane Bandé, maar de Belgen hielden die poort hermetisch gesloten. De naam van Zakaria Labyad werd veel genoemd, maar hij werd nooit benaderd. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >