Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Kenner' Everse roept op Veltman een doodschop te geven...

Hoewel Feyenoord vrijwel nooit een goed resultaat neerzet in de klassieker, valt de nederlaag (2-0) ook dit keer zwaar. Anders kunnen we niet verklaren dat Jan Everse, studiogast bij FC Rijnmond, oproept om Joël Veltman een doodschop te geven.

22 januari 2018 - 09:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesb9677ea71dabe6ef9e8086d105d42d2e_normal
Gras is groen, water is nat, Veltman ligt onder vuur. © Pro Shots

Veltman moet het na de klassieker bij best veel mensen ontgelden. De aanvoerder van Ajax was betrokken bij de tweede gele kaart die Nicolai Jørgensen incasseerde, maar dan toch echt puur in de rol van slachtoffer en niet als iemand die een kaart aansmeerde.

Jørgensen vond het ook een vrij domme actie van zichzelf, waardoor hij de scheids een kans bood om voor de tweede keer geel te geven, maar de Deense spits hekelde ook de reactie van Veltman. “Hij doet alsof ik zijn enkel breek,” aldus de spits.

Die mening is ook Jan Everse toegedaan, tijdens het napraten bij regionale omroep RTV Rijnmond. De geborgen Rotterdammer stelt dat Veltman de ‘grootste engnek’ is op de Nederlandse velden en vindt het niet erg als hij binnenkort eens een goede schop krijgt.

“Veltman is de grootste engnek op de Nederlandse velden en naaide al zo veel spelers een kaart aan. Jørgensen raakt hem nog niet eens, misschien dat hij ‘m even heeft geschampt,” aldus Everse.

“Hij duikt nog even opzij, weet je wel. Ik verlang terug naar de tijden van Rinus Israël, Theo Laseroms en Willem van Hanegem, die gewoon even een ‘keek’ geven. Wij staan erbij met een duwtje en dit.”

“Soms denk ik wel even: schop eens een keer net even over de bal heen. Wat een misselijke gozer,” besluit Everse aan het adres van Veltman. De meest verstandige opmerking wordt nog een stoel verderop gemaakt. “Jan, er kijken ook kinderen.”

Hopelijk ook kinderen die prima kunnen inschatten dat Everse inderdaad veel te ver gaat...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >