Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Utrecht baalt van grasmat en haalt verhaal bij KNVB

Er is al veel gezegd en geschreven over de grasellende in Stadion Galgenwaard. We komen er nog één keertje op terug. Beloofd. FC Utrecht kreeg de afgelopen dagen nogal wat over zich heen, zeker toen de club direct na het duel met Ajax besloot de mat te vervangen. Paul Verhoeff, voorzitter van rvc van de club, vindt de kritiek onterecht.

30 januari 2018 - 12:27
UsershyraDesktopajax_dataimagesd48deba08fd5d6b4b52716cbdb4251a2_normal
Bij dit moment dachten wij even dat de bal erin zou gaan. Helaas. © Pro Shots

“Het is buitensporig wat we voor ons kiezen hebben gekregen,” stelt Verhoeff in de Telegraaf. Maar waarom dan pas na de wedstrijden tegen AZ, Feyenoord en Ajax de mat vervangen? “Om een nieuw veld te leggen heb je wel een dag of acht, negen nodig.”

Om die reden is volgens de club direct na het duel met Ajax gestart met het leggen van een nieuwe mat en niet al tijdens de winterstop. “Pas volgende week woensdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma,” duidt Verhoeff de periode waarin er nu tijd is herstelwerkzaamheden uit te voeren.

FC Utrecht is zelf ook niet blij met alle gebeurtenissen en gaat met de KNVB om tafel. “Het sneeuwruimen voor de wedstrijd tegen Feyenoord is de killer voor het veld geweest,” weet Verhoeff die zijn club al drie wedstrijden zag zandhappen in de Galgenwaard.

Die zondag in december was de spelersbus van Feyenoord al gearriveerd. Scheidrechter Björn Kuipers besloot dat het besneeuwde veld met zwaar materieel schoon geveegd moest worden. Volgens FC Utrecht raakte de speelmat mede daardoor onherstelbaar beschadigd.

Uiteindelijk ging de wedstrijd overigens alsnog niet door. “Begin februari gaan we rond de tafel met de bond over wat er die dag is gebeurd. Het is belangrijk dat er lessen worden getrokken voor de toekomst en we willen kijken of er iets mogelijk is met de kosten,” stelt Verhoeff.

De club uit de Domstad wil er maar mee zeggen dat de KNVB best mag meedenken over een geldelijke vergoeding. “Het is een serieuze bleeder geworden voor ons,” stelt Verhoeff over alle gemaakte kosten. “Door de late afgelasting hebben we dubbele wedstrijdkoten en daar komt nu de kostenpost van een nieuw veld bij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >