Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt over plan Ten Hag: 'Utrecht beetje opvangen'

“Wij zijn Ajax, wij gaan van onszelf uit,” kondigde Erik ten Hag aan richting de aftrap van FC Utrecht - Ajax. Het werd een teleurstellende wedstrijd, die in 0-0 eindigde, waarna Matthijs de Ligt verklapt dat er toch voor een alternatief strijdplan was gekozen.

29 januari 2018 - 09:20
UsershyraDesktopajax_dataimagese1fd98937c96f6a4d86d6686da19c49e_normal
Het werd op allerlei vlakken een teleurstellende middag. © Pro Shots

Als je bedenkt dat de term nulnulwedstrijd is uitgevonden voor deze editie van Utrecht-uit, hoef je de samenvatting niet meer te checken, zullen we maar zeggen. Het lukte Ajax niet of nauwelijks om doelgevaar te ontwikkelen, met als resultaat gemorste punten.

“We wisten dat het moeilijk was om op dit veld te voetballen. Het strijdplan? Utrecht een beetje opwachten omdat ze op de counter gevaarlijk zijn, vanuit daar aan de bal komen en proberen te voetballen. Dat is niet goed genoeg gelukt,” aldus De Ligt bij AT5.

Dat heeft meer weg van: wij zijn Ajax, wij gaan niet van onszelf uit. En het leverde ook nog eens niets op, want Utrecht slaagde er voor rust redelijk in om Ajax ook nog eens terug te dringen.

“We stonden iets te ver naar achteren, waardoor wij te weinig druk op de achterhoede ontwikkelden en dan moet je achteruit. Dat gebeurde het eerste kwartier. Toen de fans wat deden, of mochten doen, gingen we wel iets vooruit. Dat idee had ik, ik heb het niet teruggezien. Utrecht kreeg geen kans, maar wij ook niet. Op die buitenspelgoal na.”

Het slechte spel van Ajax viel onder meer te wijten aan de toendra, wil De Ligt ook nog kwijt. “Utrecht pakte het goed aan en zorgde ervoor dat we niet konden voetballen, maar dat was ook wel erg lastig op dit veld.”

“De toendra was zeker een factor waardoor ons spel minder was. Ballen stuiteren op en het is moeilijk om de bal onder druk aan te nemen, dat is gewoon lastig. Utrecht heeft er goed gebruik van gemaakt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >