Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zieke burgervader Van der Laan legt per direct taken neer

Eberhard van der Laan is niet langer burgemeester van Amsterdam. Dit maakte Van der Laan bekend via een brief. De burgemeester lijdt al enige tijd aan uitgezaaide longkanker en de vooruitzichten zijn niet goed.

18 september 2017 - 16:43
UsershyraDesktopajax_dataimages55e126cc907bce47f1c706ee5f63f2a9_normal
Van der Laan was al klein jongetje al fan van de club en zat vaak op de tribune. © Pro Shots

De 62-jarige Van der Laan is sinds 2010 burgemeester van de hoofdstad en kent niet alleen vanuit zijn functie nauwe betrokkenheid bij Ajax. Hij was als klein jongetje al fan van de club en had jarenlang een seizoenkaart.

Later werd hij gesprekspartner van de club en de supportersverenigingen. Van der Laan maakte zich eerder dit jaar sterk voor de naamsverandering tot Johan Cruijff Arena en genoot van alle mooie initiatieven in de stad toen Ajax de finale van de Europa League speelde.

Van der Laan maakte begin dit jaar bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij schoof recent nog aan bij Zomergasten, wat een emotioneel gesprek opleverde. Ook de nare situatie rondom Appie Nouri werd besproken. Daarbij vloeiden tranen.

“In januari schreef ik dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester zou blijven. De afgelopen maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen,” schrijft Van der Laan in een nieuwe brief aan alle Amsterdammers.

“Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen.”

De taken van Van der Laan, die zich ziek heeft gemeld bij de commissaris van de koning, worden voorlopig overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

De Supportersvereniging Ajax wenst Van der Laan en zijn naasten veel sterkte toe.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >