Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Waar een deurtje sluit...

De gesloten deuren van Europees voetbal en de transferperiode galmen nog na. Er is een symbolisch gezegde dat waar de ene deur sluit een andere zich opent. We hebben er inmiddels zoveel zien sluiten, dat ik in mijn handen wrijf hoeveel er wel niet zullen openen. En belangrijker: wat ze voor ons in petto hebben.

08 september 2017 - 11:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesa412cc3b39089e44bf9253d9c58ad51f_normal
Het juichen van Donny is wel al het hele seizoen een positieve zaak. © Pro Shots

Het mijmeren over positieve zaken is ook wel eens leuk na de dramatische seizoensstart. Opgelucht ben ik bijvoorbeeld dat in al het transfergeweld Dolberg en Ziyech zijn gebleven. Het is te prijzen dat zij zelf wilden blijven, waardoor er een vuist is gemaakt tegen de waan van de dag.

Een goede deal. Zij komen er wel en ondertussen mogen we nu nog genieten van hun kwaliteiten daar waar het hoort: op het veld. Het ontwikkelen van Ziyech en Dolberg tot voetbaltovenaars met een stabiele trukendoos, lijkt mij een prima doorkijkje waar we ons dit seizoen op mogen verheugen.

Huntelaars scherpte en werklust zijn een prachtig voorbeeld voor de jongere garde.

Een ander interessant deurtje dat kan openen, is het potentiële duo De Jong op het veld. De kunsten van Siem kennen we uit het verleden en van Frenkie sinds kort in het eerste. Frenkie brengt beweging in de ploeg, bevlogenheid en creativiteit. Hoe hij tegen VVV wegdraaide in de as van de verdediging en het op een lopen zette naar voren, was een mooi voorbeeld.

Het zou wel eens een interessant duo kunnen worden, zeker omdat deze twee zich graag willen bewijzen. Hopelijk zijn wij spekkoper op de tribune van hun creatieve uitspattingen. Al hoop ik daarbij ook dat ik nog genoeg van Schöne mag blijven zien.

En zo zijn er wel meer ontwikkelingen te noemen, die een deurtje naar voetbalsucces kunnen openen. Zoals de prachtige assist van Huntelaar in Venlo. Zijn scherpte en werklust zijn een prachtig voorbeeld voor de jongere garde, die zich zeker gaat uitbetalen dit jaar.

Gezien alles wat is voorgevallen, te vaak de verkeerde kant op, zal het geluk nu dus hopelijk wel achter nieuwe deuren te vinden zijn. De kiertjes die al open staan zullen alleen nog herkend moeten worden.

Om te beginnen zaterdag tegen het goed draaiende team uit Zwolle. Een uitgelezen kans voor de spelers om meteen maar met de deur in huis te vallen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >