Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vooroverleg Scheveningen - Ajax één grote farce

Op zaterdag 26 augustus was de loting voor de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. Uit de koker kwam Scheveningen – Ajax, aftrap op woensdag 20 september om 18.30 uur. Grote vraag: zijn wij als Ajaxsupporters welkom?

06 september 2017 - 12:51
UsershyraDesktopajax_dataimages8166ac771378c607de77910e4b4fed4f_normal
Oefenen bij Rijnsburgse Boys, dat was echt heel gewoon. © Pro Shots

Antwoord op dit soort vragen komt altijd uit het vooroverleg, dat voor elke thuis- of uitduel van Ajax wordt gehouden. Een afvaardiging van de Supportersvereniging Ajax, AFC Ajax, politie en lokale beleidsbepalers uit Amsterdam zijn intussen voor een dergelijk overleg twee keer uitgenodigd. 

Dit vooroverleg is echter ook twee keer gecanceld. De lokale driehoek van Den Haag wil eerst met een aantal hoge heren en dames om tafel alvorens ons erbij te betrekken. 

Wat ons betreft is dat belachelijk. Het duel is al over twee weken. Ondertussen gaat de tijd dringen om bijvoorbeeld kaartverkoop te organiseren en dat mag straks niet de oorzaak zijn om géén Ajaxsupporters toe te laten bij deze wedstrijd. 

Ondanks dat de club Scheveningen ons graag wil ontvangen en de wedstrijd op een zo goed mogelijke manier wil organiseren, begrijpen wij ook het probleem voor de club. De KNVB stelt hoge eisen aan een wedstrijd op een amateurcomplex in het bekertoernooi met BVO’s. Maar daar zijn toch genoeg alternatieven voor te vinden?

In het verleden heeft Ajax vaak genoeg (oefen)duels gespeeld in de regio, bijvoorbeeld op het complex van Rijnsburgse Boys. Sterker nog, deze amateurclub speelt 19 september thuis tegen Heracles. Eén dag eerder dus is hier aan faciliteiten geen gebrek. Wellicht is deze locatie een optie?

Ook het Cars Jeans Stadion in Den Haag moet wat ons betreft geen probleem zijn. Hier zijn al vaker Ajaxsupporters aanwezig geweest, denk aan de bekerfinale van de Ajax Vrouwen. En daar waren gewoon Ajaxsupporters welkom. 

Kom op gemeente en politie van Den Haag, KNVB en andere beleidsbepalers. Pak de handschoen op, ga met ons het gesprek aan en laat het bekertoernooi niet nu al zijn charme verliezen door de afwezigheid van supporters. 

Een groter verlies voor het voetbal is bijna niet te verzinnen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >