Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Timing

Ik had al zo'n vermoeden, maar in de 85ste minuut wist ik het zeker. De clubnaam staat met witte stoeltjes in de tribune schuin tegenover mij geschreven.

10 september 2017 - 11:00
UsershyraDesktopajax_dataimages8fc623ccd1f1e7b85e70d914dc4ad84d_normal
Deze foto is van vooraf, maar bij de 3-0 was het al ongeveer net zo leeg. © De Brouwer

Ajax maakt een zeer dramatische start van het seizoen mee. Zelfs als je Nouri buiten beschouwing laat – wat onmogelijk is natuurlijk – is het allemaal niet best. Toch stapt het halve stadion begin september weer doodleuk vroegtijdig naar de auto, omdat de buit binnen is. De file voor zijn, is belangrijker dan even voluit genieten van een mooie overwininning, eentje die helemaal niet zo vanzelfsprekend is als het misschien voelt.

Ik vind de nieuwe stoeltjes prachtig, maar ik had ze liever in die fase niet zo duidelijk gezien. Ik vrees dat die zichtbare letters zeer toepasselijk waren. Het hoort vreemd genoeg een beetje bij deze club. Ach ja.

Het was een wat rare wedstrijd. Bij vlagen zag je de geoliede machine die vorig seizoen in het voorjaar vaak zichtbaar was. Je zag echter ook zo nu en dan de depressieve deken van de laatste weken weer terugvallen over het team. Niet iedereen lijkt de gretigheid van Neres te kunnen opbrengen.

Richting de uitgang moeten honderden filevermijders aan het gejuich gehoord hebben dat ze iets moois aan het missen waren.

Bij de combinaties die voorafgingen aan de goal van Ziyech, zag je echter waar dit team toe in staat kan zijn. PEC is natuurlijk geen Olympique Lyon, maar dat een seizoen zonder Europese potjes niet per definitie verloren is, werd me ook duidelijk.  

Er was maar één man van de wedstrijd mogelijk. Klaas-Jan Huntelaar. Als er nog scepsis was over zijn terugkomst, dan zal die nu verdwenen zijn. Hij liet zijn hele trukendoos vakkundig zien. Zijn techniek bij die eerste goal. Zijn superieure postduiveninstinct bij zijn tweede. Niemand voelt zo goed aan waar en wanneer hij ergens moet zijn op het veld. Een geslepenheid die we goed kunnen gebruiken.

Ook briljant van hem was de timing van zijn laatste goal. Door in de 88ste minuut te scoren strafte hij al die lege stoeltjes prachtig af. Richting de uitgang moeten honderden filevermijders aan het gejuich gehoord hebben dat ze iets moois aan het missen waren.

Zoals ik al zei, niemand weet zo goed als Huntelaar waar en vooral wanneer hij kan toeslaan. Ondanks alles is het seizoen nog zeker niet verloren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >