Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Probleem: Ajax weet voorsprong maar niet vast te houden

Het is pas half september, maar toch al code oranje. Of misschien zelfs wel rood. Ajax ligt al uit Europa en won ook in de eredivisie maar drie van de vijf wedstrijden. Het lukte tegen ADO Den Haag (1-1) opnieuw niet om een voorsprong te behouden.

18 september 2017 - 11:05
UsershyraDesktopajax_dataimagese5a01b75d9fb851689cefca002f45b77_normal
En weer heeft de verdediging na de nodige twijfels het nakijken... © Pro Shots

Wisselvalligheid is iets wat Ajax al jaren kenmerkt en zeker na zo’n zomer is het niet eenvoudig om dit probleem snel te tackelen, maar het begint nu toch wel zorgelijk te worden. Zelfs na een weekje vrijaf speelt Ajax met twee gezichten.

Het leidde in Den Haag tot een belabberde tweede helft en in de 71ste minuut gebeurde dan ook wat iedereen allang zag aankomen: de gelijkmaker. Het was alweer de vierde keer dit seizoen dat Ajax een voorsprong uit handen gaf.

Het was ook al de vierde keer dit seizoen dat dit niet zonder gevolgen bleef. Ajax gaf de Europese potjes tegen OGC Nice (thuis) en Rosenborg BK (uit) uit handen, op bezoek bij Heracles Almelo en ADO ging het net zo goed mis.

Ander punt van aandacht: het lukte Ajax dit seizoen evenmin om een wedstrijd met één doelpunt verschil te winnen. Het is alles of niets, zou je kunnen zeggen. En zelfs als het alles is, blijft er sprake van wisselvalligheid.

Hopelijk lukt het Marcel Keizer spoedig om Ajax te stabiliseren, want er breken toch wel weken van de waarheid aan. De komende twee speelronden treedt zijn ploeg aan tegen Vitesse en sc Heerenveen, twee ploegen die op het moment hoger op de ranglijst staan.

Het gekke is trouwens dat Ajax ook tegen ADO op basis van kansenverhouding meer had verdiend dan een remise. Check de graphic van @11tegen11 maar. Feit is dat ploegen op de lange termijn wedstrijden gaan winnen, probleem is dat Ajax er op korte termijn al behoefte aan heeft.

En dat er vanwege de wisselvalligheid niet alleen maar sprake is van pech.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >