Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

OGC Nice is nog niet echt enthousiast over Sneijder

Weet je nog begin dit seizoen, toen Wesley Sneijder in verband werd gebracht met Ajax? Veel supporters hadden de middenvelder graag naar Amsterdam zien komen, maar het werd uiteindelijk OGC Nice. Drie maanden later is het enthousiasme flink afgenomen.

28 september 2017 - 11:32
UsershyraDesktopajax_dataimages40b7e4a2325426b96d03394b6d77f55e_normal
Moeten we er rouwig om zijn dat Sneijder niet terugkeerde bij Ajax? © Pro Shots

Sneijder koos voor Nice op een moment dat de Fransen en Ajax tegen elkaar speelden in de voorronde van de Champions League. Als je ziet dat Nice uiteindelijk een groepsfase bereikte en Ajax niet, kun je stellen dat Sneijder de juiste keuze maakte.

Je kunt je ook afvragen of een terugkeer van de 33-jarige Sneijder in de Johan Cruijff Arena een succes was geworden. Zijn verblijf bij Nice is dat in ieder geval nog niet, zo vertelt Jurriaan van Wessem aan de NOS.

“Ze zijn bij de club ernstig teleurgesteld in Sneijder. Er leek voor hem een belangrijke rol weggelegd, maar de keren dat hij meespeelde, leek de ploeg wel verlamd,” aldus Van Wessem, een journalist die werkzaam is in Monaco en veel weet van het Franse voetbal.

“Sneijder vertelde de club dat hij de hele zomer had doorgetraind, maar hij oogde niet fit. Zijn meespelen had iets geforceerds,” vervolgt Van Wessem. De kans dat Sneijder donderdag in de basis start tegen Vitesse, is dan ook erg klein.

De uitspraken van Van Wessem worden onderstreept door Lucien Favre. “Wesley heeft een trainingsachterstand en komt beetje bij beetje terug,” aldus de trainer.

De teller staat voor Sneijder in League 1 pas op 175 minuten speeltijd.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >