Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Met Douglas gaat Ajax beter lopen

Als je als Ajacied leert om beter te lopen, kun je dat maar horen van eentje die er echt verstand van heeft. Troy Douglas bijvoorbeeld, voormalig topatleet. ‘Ajax is voor mij een snoepwinkel!’

05 september 2017 - 14:03
UsershyraDesktopajax_dataimages38c760feffff32042cf75212dd16f8b5_normal
Ook Ajacieden lopen weg met de goedlachse Douglas, begrepen wij. © Ajax Images

In een interview met Metronieuws vertelt de op Bermuda geboren looptrainer dat hij al jaren geleden de looptechniek van Klaas-Jan Huntelaar en Edgar Davids verbeterde. “Edgar was al ongelooflijk sterk en snel in de kleine ruimte. Wegdraaien en dan – bam – weg! Maar dat was niet genoeg, vond hij. Vanuit die positie wilde hij ook kunnen dóórversnellen. Ik heb destijds veel research gedaan naar wat de beste methoden zijn om dat te bereiken. Nu ik bij Ajax zit, is die ervaring goud waard voor mij.”

Veel horen we niet van de speciale trainers en coaches die Ajax heeft, in de jeugdopleiding of bij de hoofdmacht van de club. Douglas geeft specifiek aan waar hij op let, zoals bij de jeugd. “Zie je die slappe voeten? En dat ze niet vanuit hun heupen bewegen? Dat is niet erg, want die jongens zijn pas 10 jaar oud en zijn nog niet eens aan hun puberteit begonnen. Hun lichaam is nog niet ontwikkeld. Als ze iets ouder zijn, een jaar of 15, maak ik hun heupen en voeten sterker, zodat ze makkelijker kunnen wegdraaien en doorversnellen. In hun bewegingen moeten ze synchroon worden.”

Bij Ajax 1 helpt hij de mannen van Marcel Keizer letterlijk beter stappen te zetten. David Neres, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert maar ook Hakim Ziyech: “Hij heeft een grote motor, maar soms is de benzine iets te snel op omdat hij de auto niet altijd even goed bestuurt. Ik help hem efficiënter te lopen.”

"Ajax is voor mij een snoepwinkel! Als ik zie dat de jongens het oppakken en de atleet in zichzelf ontdekken, ga ik lachend naar huis en trek ik een biertje open.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >