Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Met Ajaxshirtje in de maandagmorgenfile!

Maandagmorgen, uur of 08.00. Ik loop slaapdronken richting mijn auto. Het chagrijn van zondagmiddag is nog niet uit mijn systeem. Wat was Ajax hemeltergend slecht. In gedachten hoor ik mijn collega’s op het werk al grapjes maken. Dan zie ik mijn auto en wat er op het natte zijraam is geschreven met een wijsvinger...

25 september 2017 - 15:48
UsershyraDesktopajax_dataimages4a2a43a8420185d75bd0fc267ccc4399_normal
Het was een zware zondag voor Ajacieden. Een heel zware zondag. © De Brouwer

Hoewel de tekst al ietwat is weggedropen, staat er nog vrij duidelijk “1-2, HAHAHA” te lezen. Ik ben niet vies van een goede grap, maar buurtbemiddeling moet van goeden huize komen om dit op te lossen. De onderste steen moet boven. Wie was het? Die AZ-buurman? Of toch het ex-vriendje van de dochter? Maar ja, diens cluppie deed het nou niet veel beter tegen NAC Breda...

Met mijn mouw veeg ik de pijnlijke tekst weg van het raam. Met een zucht start ik de auto. Op de radio praten mannetjes over Ajax en dat Frank de Boer dan maar ad-interim moet worden. Want dan komt alles goed. Ik schakel snel door naar een ander kanaal. Het wordt een lange maandag. Het kan overigens ook wel eens een héél lang seizoen worden. Of heel kort. Het is maar hoe je ernaar kijkt.

Op kantoor laat ik me de hele dag niet bij de koffieautomaat zien.

Bij het ontbijt las ik al in de krant dat de positie van Marcel Keizer wankel is. Zo snel gaan die dingen. Natuurlijk, je kunt best vraagtekens hebben bij zijn keuzes, maar wat de spelers tegen Vitesse lieten zien leek op pure sabotage. Bovendien kun je de trainer wel op straat kegelen en één op één vervangen, maar dat is pure symptoombestrijding. En toch zal het vast wel zo gaan.

Op kantoor laat ik me de hele dag niet bij de koffieautomaat zien. Daar bespreken collega’s ongetwijfeld het eredivisieweekeinde, als hyena’s wachtend op droevige Ajaxcollega's. Ik sluip er, als ze even niet kijken, stilletjes langs. Met een plant of krant voor mijn gezicht. Met een laptop ga ik onder mijn bureau zitten. Niet zichtbaar voor de rest. Aan het einde van de dag tijger ik, buiten het zicht van de hyena's, naar buiten.

Het lukt. Opgelucht ademhalend arriveer ik weer bij mijn auto. Ernaast staat een wagen met een Ajaxshirtje pontificaal aan het raam. Zo’n rood-witte mini-kit met zuignapje. Dat vind ik mooi. Die stond daarmee dus gewoon in de file vanmorgen, de lachende blikken negerend.

Hij of zij heeft nog gelijk ook. Borst vooruit en door. Hup.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >