Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar wel in voorselectie, maar toch niet geselecteerd

Oké, die zagen we even niet aankomen. Klaas Jan Huntelaar maakte wel deel van de voorselectie, maar keert toch niet terug bij het Nederlands elftal. Het idee was juist dat Oranje een spits van het kaliber-Huntelaar kon gebruiken in de jacht op doelpunten.

29 september 2017 - 12:07
UsershyraDesktopajax_dataimages28ffc04240df395fb1cc14e32fe8a908_normal
Huntelaar werd lekker gemaakt, maar krijgt toch geen uitnodiging. © Pro Shots

Het is alweer zo’n twee jaar geleden dat Huntelaar zijn 76ste en laatste wedstrijd als Oranjehemd voetbalde en we dachten dat alle hoop werd gevestigd op zijn aanwezigheid, maar niet dus. Dick Advocaat beslist anders.

Nederland moet van zowel Wit-Rusland als Zweden zien te winnen en waarschijnlijk ook met ruime cijfers. Oranje ligt op dit moment zes goals achter op Zweden en zelfs als het dit weet in te halen, moet het hopen dat het een van de beste nummers twee wordt.

Alleen dan plaatst het zich voor de play-offs, die in feite dienen als een soort herkansing om alsnog naar het WK te mogen. Nederland gaat proberen te scoren en winnen zonder Huntelaar, ook al maakte hij deel uit van de voorselectie. Meestal valt een talent op het laatste moment af, nu dus een gearriveerde spits. Heel logisch.

Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Joël Veltman vormen de afvaardiging van Ajax bij de nationale selectie van Advocaat. De eerste opdracht staat op de rol voor zaterdag 7 oktober, als Oranje aantreedt in en tegen Wit-Rusland.

De dinsdag erop komt Zweden op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >