Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer werkt aan kansen creëren, niet zozeer aan afronding

Ja, er valt genoeg aan te merken op het spel van Ajax. Maar nee, het was niet heel raar geweest als de ploeg na vijf speelronden bovenaan stond. Huh, zeggen we dat echt? Ja, want de reden dat Ajax niet bovenaan staat, schuilt vooral in het missen van kansen.

19 september 2017 - 10:37
UsershyraDesktopajax_dataimages80602543b821fe43f8c1a53859a2d919_normal
Het missen van kansen kan toch niet het hele seizoen blijven duren? © Pro Shots

Ajax verspeelde in vijf wedstrijden al vijf punten, maar dat kwam niet doordat Heracles Almelo en ADO Den Haag op basis van hun veldspel een beloning verdienden. Het heeft er vooral mee te maken dat de Ajacieden te weinig scoren en geen wedstrijden killen.

Als je alleen al kijkt naar de kansen in het laatste kwartier tijdens ADO-uit, dan bestaat het niet dat spelers met genoeg kwaliteit voor Ajax die kansen maar blijven missen. Dat is onmogelijk. Marcel Keizer besteedt dan ook geen extra aandacht aan afronding.

“Kansen creëren is waar je aan werkt en individueel werken we met jongens aan het afmaken van kansen. Maar dat is niet iets wat van de ene op de andere dag gebeurt. Als je veel kansen krijgt, hoop je op veel goals. Maar we scoren te weinig,” merkt Keizer op tegenover Ajax TV.

“We gaan er hetzelfde mee om als we al deden. Er zijn individuele trainers die met de jongens werken aan de eindfase, om het zo maar te zeggen. Dat blijft hetzelfde. We gaan door met onze speelwijze. We creëren iedere wedstrijd kansen, dat gaat ok. Alleen het afmaken ervan nog.”

De huidige gang van zaken zorgt voor gemengde gevoelens. Het spel is bij vlagen goed, bij vlagen ook niet, maar op basis van de kansen had Ajax al op vijftien punten kunnen staan in plaats van tien. Dan kijk je toch heel anders tegen de wereld aan.

“Ik heb geen dubbel gevoel, het is zoals het is,” aldus Keizer. “We moeten ballen binnen gaan schieten. Er zit geen enkel dubbel gevoel aan, het gevoel is gewoon niet goed want we speelden gelijk. De laatste weken zijn keepers van de tegenpartij steeds man van de wedstrijd. Dat ligt ook aan ons. We krijgen kansen die normaal binnen gaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >