Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax van Keizer beleeft slechtste start sinds eeuwwisseling

Het is officieel crisis in Amsterdam. De crisis sluimert al sinds de mislukte start van het seizoen, maar na de vrij kansloze nederlaag tegen Vitesse (1-2) is het dan ook officieel. Ajax verzamelde in de eerste zes wedstrijden slechts 10 punten, net als in 2000, 2005 en 2008.

24 september 2017 - 20:18
UsershyraDesktopajax_dataimages5e1ec47f79c44ff6ecade2f7276204e4_normal
Vitesse legt de zwakte van Ajax in eigen huis pijnlijk bloot. © Pro Shots

Die bewuste seizoenen was drie keer sprake van een totaal mislukte jacht op de landstitel. Ook nu loopt Ajax weer achter de feiten aan. De start van Marcel Keizer is slechter dan die van Peter Bosz en zelfs Bosz kwam die slechte start al niet te boven in het vervolg van het seizoen.

Voor de aftrap tegen Vitesse zat Keizer nog op het schema van Bosz, nu moeten we hem helaas vergelijken met trainers als Danny Blind en Marco van Basten. Zowel Blind als Van Basten waren het seizoen erna geen Ajaxtrainer meer. Een verschil is dat beiden het Europees beter deden.

Als je naar deze tabel van Voetbal International kijkt, trek je overigens al vrij snel de conclusie dat de ideale score ontbreekt. Dat is ook wel een dingetje, als je bedenkt dat Ajax de absolute top vormt van het Nederlandse voetbal en over het algemeen ook nog eens de rijkste club was.

Ajax heeft vooralsnog het geluk dat er in de eredivisie veel punten worden gemorst, wel is het verschil met PSV al opgelopen tot vijf punten. Er wacht volgende week een belangrijke wedstrijd tegen een sc Heerenveen in goede vorm. Als die ook wordt verloren, wordt het wel erg somber.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >