Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen demo, wel gesprekken over uitfans Ajax en ADO

Er is nieuws uit het Haagse. De demonstratie die Ajaxsupporters voor zondag hadden gepland in Den Haag gaat niet door. En dat heeft een goede reden. Het doel is namelijk bereikt. Er komen serieuze gesprekken over het meenemen van uitfans per 2018/2019.

15 september 2017 - 10:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb892520a0ea84c7aa2ee42e72334bda_normal
De demonstratie van zondag gaat niet door en dat heeft een goede reden. © De Brouwer

Wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag worden al jaren zonder uitsupporters gespeeld, hoewel de termijn hiervoor allang is verstreken. Het is vooral de Ajacieden een doorn in het oog dat er nog steeds geen goede afspraken zijn.

Hier kwam de gang van zaken rond het bekerduel met SVV Scheveningen nog bovenop. Het lege uitvak bij de bekerontmoeting was voor de AFCA Supportersclub reden om te gaan demonstreren, maar dat hoeft niet meer.

Het doel van de manifestatie was om concrete afspraken te maken over het meenemen van uitfans naar duels tussen ADO en Ajax, met ingang van seizoen 2018/2019. De Ajax Supporters Delegatie heeft donderdag van de directie Ajax vernomen dat er toezeggingen zijn gedaan.

Deze toezegging houdt het volgende in: er worden gesprekken geopend met als doel om volgend seizoen weer uitsupporters toe te laten. De toezegging is gedaan door de burgemeester van Den Haag, de club ADO Den Haag en de KNVB.

De directie van Ajax ontving deze toezegging zwart op wit. Op basis van deze toezegging besloot de AFCA Supportersclub om de demonstratie, die voor zondag was gepland, uit te stellen.

Er wordt niet zonder reden gerept over ‘uitstellen’. Als de betrokkenen hun toezegging niet nakomen, gaan er alsnog Ajacieden naar Den Haag om te demonstreren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >