Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eredivisie begint archief en vraagt fans beeld op te sturen

De Eredivisie CV heeft een archief van 60 jaar eredivisie op Youtube geüpload. In dit archief staan meer dan 1000 hoogtepunten van alle (voormalige) Eredivisieclubs. Omdat de verzameling nog lang niet compleet is, worden voetbalfans opgeroepen om beelden in te sturen.

02 september 2017 - 14:09

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV, legt uit waarom het archief nog zo veel beelden mist: “Bijna de helft van de beelden op analoge tapes zijn in de loop der jaren onbruikbaar geworden, onvindbaar of in een aantal gevallen zelfs vernietigd. We willen daarom iedereen die nog over historische beelden van de Eredivisie beschikt, verzoeken om dit met ons te delen. Zo zorgen we er met z'n allen voor dat ons voetbal archief toegankelijk en behouden blijft voor iedereen."

"Op dit moment liggen er duizenden uren aan videomateriaal in het archief van Beeld en Geluid en NOS, onbereikbaar voor voetballiefhebbers. Door het Eredivisie archief openbaar te maken op YouTube, krijgen fans in binnen- en buitenland toegang tot onze rijke historie. In de voetbalwereld een primeur, omdat er nog niet eerder zo'n grote collectieve aanpak is geweest rondom de archiefbeelden”, toont Tielbeke zich ambitieus.

Het Eredivisie-archief is hier te bekijken. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >