Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste twijfels hardop over toekomst van Keizer

Het is crisis. En als het crisis is, horen daar gesprekken bij. Crisisberaad, zou je kunnen zeggen. Dat is precies wat er op het programma staat in de Johan Cruijff Arena na het verlies tegen Vitesse (1-2). Ook de positie van Marcel Keizer blijft niet onbesproken.

25 september 2017 - 09:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesac6ec304f1dc6fa254400cd49430f15a_normal
Het zijn zware tijden voor Ajax en Keizer, die niet alle blaam treft. © Pro Shots

Ajax verspeelde in de eerste zes competitieduels ongeveer net zo veel punten als het verzamelde. Dat is niet goed genoeg. Sterker nog, dat is flink ondermaats. Ajax hoort zichzelf niet terug te vinden op de zevende plek van de eredivisie.

Als dat eind september wel het geval is, neemt de kritiek toe. Op de tribunes, maar ook intern. De Telegraaf meldt zelfs dat het nog te bezien valt of Keizer plaatsneemt op de bank tijdens de volgende wedstrijd, een uitduel met sc Heerenveen.

Keizer geniet nog altijd de steun van Dennis Bergkamp. Bergkamp is de man die zich hard maakte voor de aanstelling van de trainer, maar of de raad van commissarissen voorstander blijft? Dat is blijkbaar nog maar de vraag.

De wakkere krant schrijft verder dat de leiding bij Ajax, wie dat dan ook precies is, de prestaties van Keizer tegen het licht houdt en inmiddels de trainersmarkt verkent. Of Michael Laudrup onderdeel uitmaakt van die verkenning, is niet bekend.

Laudrup was voor sommigen bij Ajax de gewenste kandidaat om het stokje van Peter Bosz over te nemen. Keizer zelf had het prima gevonden als assistent aan de slag te gaan.

Uiteraard wordt ook een terugkeer van Frank de Boer genoemd, maar het is moeilijk in te schatten hoe serieus dat is.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >