Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over ADO - Ajax

Ajax speelt zondag in de wetenschap dat concurrenten PSV en Feyenoord onderling uitmaken wie er dit weekend tegen puntverlies aanloopt. Een geruststellende gedachte voor de ploeg van Marcel Keizer, al is de eigen wedstrijd in Den Haag prioriteit nummer één. Daarom hier drie dingen die je moet weten over ADO – Ajax.

16 september 2017 - 12:46
UsershyraDesktopajax_dataimagesfc2c602ee91e3f7bdad48b1dd47cd1c2_normal
Zwoegend en wel, de eerste spits van Ajax. © Pro Shots

Kluivert over ADO en Kishna
Justin Kluivert beleeft zondag weer een eerste keer, de buitenspeler speelde  nog niet eerder zonder supporters van Ajax op de tribune: “Voor het eerst zonder supporters, kijken hoe dat bevalt, misschien bevalt het wel goed. Je weet het nooit.”

Dat het zondag een beladen pot wordt, is ook het jeugdexponent duidelijk: “Toch anders als je tegen Ajax speelt, merk je tegen iedereen.” Toch zijn voor hem de voortekenen goed, Kluivert lijkt de enige voetballer in Nederland die graag op kunstgras speelt. En laat dat materiaal nou net in het stadion van ADO liggen: “Hou wel van kunstgras, heb er geen moeite mee. Heb mijn hele leven hier bij Ajax gespeeld op kunstgras. Het is heel glad, geen hobbeltjes.”

In het interview met AT5 komt ook Ricardo Kishna ter sprake, die gezegd zou hebben dat ADO Ajax op ging eten. Kluivert reageert vergelijkbaar: “Ken hem wel, goede speler ook. We gaan hun op eten. Dat is het, niet anders.

Groenendijk blijkt fan van Huntelaar
"Ik zou Klaas-Jan Huntelaar altijd opstellen”, liet ADO-trainer Alfons Groenendijk weten aan de NOS. Met oud-Ajacied Groenendijk aan het roer bij Ajax, was er geen discussie geweest over de invulling van de spitspositie: “"Klaas-Jan is een klinische afmaker, in de zestien is er bijna niemand beter dan hij.

Als assistent van het eerste van Ajax werkte de trainer met Huntelaar in het seizoen 2006/2007. De spits maakte dat seizoen 21 doelpunten in de eredivisie.

Marcel Keizer zal zondag waarschijnlijk voor dezelfde keuze staan. Het experiment waarbij Huntelaar mét Dolberg speelde, kwam tegen Zwolle niet uit de verf: “Ik denk dat het niet goed genoeg was, wat niet betekent dat het  in prullenbak gaat. Vond het thuis tegen Zwolle niet goed genoeg. Morgen wordt de opstelling bekend. Er zal er een teleurgesteld zijn, en een blij. Voor mij is wel duidelijk dat Kasper eerste spits is.”

ADO staat droog
In de laatste vijf confrontaties in de Eredivisie wist ADO geen enkel doelpunt te maken tegen Ajax. Het laatste Haagse doelpunt tegen de Amsterdammers werd gemaakt door Michiel Kramer op 30 november 2014. De assist bij deze goal kwam van Mike van Duinen.

Sindsdien won Ajax van ADO met 1-0, 4-0, 0-1, 0-2 en 3-0. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >