Ajax Vrouwen verspelen dure punten tegen rivaal FC Twente

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de clash met grootste concurrent FC Twente niet in winst om weten te zetten. Het bleef bij 1-1, wat vooral door de vroege rode kaart aan Enschedese zijde een zure nasmaak gaf.

09 september 2017 - 11:31
UsershyraDesktopajax_dataimages6dcbb31394895c86bc8679bbc5393ac1_normal
De Ajax Vrouwen verliezen voor het eerst dit seizoen punten. © Sjoerd Tullenaar

Hoewel de wedstrijd nogal mak begon, was het FC Twente dat na een kwartier het initiatief naar zich toetrok. Dit resulteerde in een kopbal op de paal en twee uiterst gevaarlijke moment van Renate Jansen. Ajax keek in die periode de kat uit de boom.

Na 30 minuten hielp Kika van Es, verdediger van FC twente, Ajax eigenhandig aan het overwicht. Ze stopte namelijk een doelpoging met haar hand en mocht zodoende inrukken. Overigens bewees ze haar ploeg wel een dienst: de daaropvolgende penalty werd gemist door Desiree van Lunteren.

In het restant van de eerste helft liet Ajax na om te profiteren van de overtalsituatie, waar het daar wel de kansen voor had. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers met de 0-0 nog op het bord.

FC Twente begreep wat het te doen stond in de tweede helft: tegenhouden. Zodoende had de bezoekende ploeg verreweg het meeste balbezit en kreeg het tal van kansen.

Het overrompelen van de thuisploeg had halverwege de tweede helft dan eindelijk succes. Inesse Kaagman werkte als een volleerd spits een voorzet binnen. Die voorsprong hield maar even stand. Bij een spaarzame corner van de thuisploeg werd vier minuten later gelijk gemaakt.

De teleurstelling was groot aan Ajax’ zijde. Beide ploegen leken niet meer voor de overwinning te gaan, maar zich te schikken in de gelijkspelende rol.