Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes vraagt niet om aankopen, maar beetje tijd

De start van het seizoen is voor Ajax in het water gevallen. Heel misschien wordt de boel (1-0) in Noorwegen nog gerepareerd, maar veel kwalijker: het goede gevoel is weg. Na Ajax - Rosenborg al helemaal. Ondanks dat roept Amin Younes niet om versterking. Hij vraagt wel om tijd.

18 augustus 2017 - 12:52
UsershyraDesktopajax_dataimages94fc3209fb10707e3ab4618ee2ab0ecf_normal
Younes schaart zich volledig achter de tactiek van de club. © Sjoerd Tullenaar

Door Kevin Van Nunen

Ajax zette erop in om de ploeg waarmee de finale van de Europa League werd gehaald bij elkaar te houden, maar dat is een utopie. Belangrijke pionnen als Davy Klaassen en Bertrand Traoré werden niet direct vervangen en ook Davinson Sánchez vertrekt.

Er werden geen nieuwe spelers gehaald, wel werd er wat doorgeschoven en wordt er gerekend op jonge talenten, voor wie juist dat tweede seizoen o zo moeilijk is. Younes vindt niet dat de clubleiding deze zomer een andere tactiek had moeten hanteren.

“We hebben vorig jaar succes gehad, nu is het moeilijker. We zijn veel spelers verloren. Drie goede spelers weg? Het mag geen excuus zijn. Er staan nu jongens die tijd nodig hebben, maar het tweede jaar is altijd een beetje moeilijker, denk ik,” aldus Younes tegenover Ajax Life.

Had Ajax niet beter moeten inspelen op de mutaties die toch niet zijn te stoppen? “Nee,” vindt Younes. “Ajax heeft een lijn en die trekt de club door. De jongens hebben kwaliteit, maar ze hebben tijd nodig. Iedereen heeft tijd nodig. Het geluk ontbreekt ook een beetje.”

Normaal gesproken is een gesprek met Younes leuk en valt er best iets te lachen, maar vindt hij nou echt dat Ajax top is voorbereid op de belangrijke eerste voetbalmaand? “Kijk naar het team, er staan allemaal jonge jongens. Of niet? We zijn voorbereid, we trainen goed. Wij kunnen geen dingen veranderen.”

“Ik kan ook niet over nieuwe spelers praten. Dat is het werk van de clubleiding. Veltman en Viergever doen dat wel, maar ik ga er niet over praten. Wij moeten het doen, de ploeg staat zo. Ik ga niet praten over spelers die hier niet zijn,” vervolgt de Duitser.

Vervolgens gaat het toch over een speler die er niet is. Weliswaar geen aankoop die nog moet komen, maar vertrokken aanvoerder Klaassen. Younes erkent dat Ajax de captain mist, al is het maar omdat Klaassen zo vaak op de juiste plaats stond en een voorzet dan niet uit de zestien rolt, maar wordt gepromoveerd tot doelpunt.

“Natuurlijk missen we Davy! Maar hij had ook tijd nodig, hij heeft vijf jaar bij het eerste elftal gezeten en het laatste jaar maakte hij veel belangrijke doelpunten. Iedereen heeft tijd nodig. Ik weet het, het is moeilijk om over Ajax te zeggen, maar nog een keer: heb een beetje geduld met deze jonge ploeg.”

“Davy kun je niet zomaar vervangen. Hij gaat voor 30 miljoen euro naar Everton en dus moet je voor 30 miljoen euro een speler terugkopen om hem te vervangen. Donny krijgt nu de kans om hem te vervangen, maar wat ik al zei: Davy heeft tijd gehad, Donny van de Beek heeft die tijd ook nodig. Iedereen. Het is moeilijk, ik weet het, het is geen excuus, maar we doen allemaal ons best.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >