Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever: 'Denk niet dat Europa League ons podium is'

Natuurlijk baalde Nick Viergever van de pijnlijke uitschakeling tegen OGC Nice. Wéér geen deelname aan het miljoenenbal. Sterker, Ajax moet over twee weken vol aan de bak om de groepsfase van de Europa League te halen.

03 augustus 2017 - 10:43
UsershyraDesktopajax_dataimages72c7ede4e21d114e78cff50778cbee09_normal
De assist van Viergever was mooi, maar het was niet genoeg. © Sjoerd Tullenaar

“Vorig seizoen hadden we zo’n mooi Europees seizoen, dan wil je dat dit seizoen naar een hoger podium tillen. Ik denk ook niet dat de Europa League ons niveau is. Dat hebben we vorig seizoen laten zien en Nice heeft ook echt een goede ploeg,” aldus de linksback.

Natuurlijk had hij het eerbetoon aan Appie Nouri meegekregen. De verdediger had naar eigen zeggen geen moeite om de knop om te zetten richting aftrap. “Nee. Het is nu drie weken geleden, dus in die zin heb ik het zelf wel verwerkt. Je wordt er natuurlijk wel elke dag mee geconfronteerd. Dat die bal in de 34ste minuut uit was, was wel mooi.”

Sterker, na de indrukwekkende minuut vol applaus, had Viergever zijn ploeg zelfs meteen op een 2-1-voorsprong kunnen schieten. “Voor en na de 34ste minuut zaten we ook goed in de wedstrijd, maar we begonnen slecht. Dat had niets met Nouri te maken. We verloren alle ballen en speelden Nice zo in de kaart. Daarna vond ik het knap dat we dat slechte begin wisten om te buigen en druk konden zetten.”

Viergever zag Ajax goed spelen tot de 2-1, waarna de energie in de slotfase uit de ploeg droop. “Na de 2-1 stopten we er een beetje mee. Kasper creëerde nog wel een kans voor zichzelf, maar daarna liepen we vooral achter de bal aan. Dat was gewoon slecht. Als die 2-2 valt, weet je dat het moeilijk gaat worden. De pijp was na de 75ste minuut ook wel een beetje leeg bij de meesten. Dan gok je er een beetje op dat een bal goed valt, maar het zat er niet in,” zegt hij tegen onder andere Ajax Life.

Hoewel Ajax rond deze tijd van het seizoen een stuk beter speelt dan een jaar geleden, ziet de linksback nog veel ruimte voor verbeteringen. “In hoe het team staat. Ons positiespel was moeizaam. De opbouw van achteruit nog wat traag en de creatieve mensen kwamen te laat aan de bal. We hebben getraind op de laatste fase, met Klaas Jan erbij en Davinson naar voren, maar elke gevaarlijke bal van ons werd een kans voor hun.”

Hij vervolgt: “Amin kwam te weinig in 1-tegen-1-situaties en Kasper kwam – net als vorige week – te weinig in de gevaarlijke gebieden. Ook de druk erop houden – wat vorig seizoen uitstekend verzorgd was – moet er nog inkomen. We stonden nu tien meter voor de middenlijn, terwijl we bij wijze van spreken tien meter over de middenlijn moeten staan. Kleine dingen, zodat we weer met lef de tegenstander bij de strot kunnen blijven houden. Die accenten wil je er in krijgen. Ons spel van vorig seizoen was goed, maar dat willen we opkrikken met deze nieuwe trainer.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >