Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanvoerdersband voor Veltman reden om te verlengen

Het wachten was op de kogel die door de kerk ging en dat is-ie nu: Joël Veltman heeft zijn contract verlengd. Daarmee is de weg nu echt vrij voor zeker een jaar aanvoerderschap bij Ajax. Het nieuwe contract loopt tot halverwege 2020.

01 augustus 2017 - 15:33
UsershyraDesktopajax_dataimages610f975bb14196d1da0a29530147782a_normal
Veltman is in ieder geval dit seizoen de leider van Ajax in het veld. © Pro Shots

Nadat bekend was geworden dat Veltman de opvolger is van Davy Klaassen was het wachten op dit bericht. Het meest opvallende is dat de verdediger niet voor maar een jaartje heeft bijgetekend, maar dat hij en Ajax er twee seizoen aan vastplakken. Al hield Veltman laatst nog alle opties open, zelfs na verlengen.

De oude verbintenis van Veltman liep aan het einde van dit seizoen af. Binnen het beleid van Ajax betekent dat verlengen of vertrekken. Veltman koos voor het laatste, vooral vanwege het goede gevoel dat hij bij de club heeft waar hij sinds 2001 speelt.

Het feit dat Veltman band krijgt, hielp ook mee in de beslissing, vertelt hij op de site van zijn zaakwaarnemer Wasserman. “Het aanvoerderschap heeft zeker ook een rol gespeeld bij het kiezen voor een langer verblijf bij Ajax. Je debuut maken in het eerste is prachtig, maar het dragen van die band is ook een heel bijzondere ervaring.’’

De 25-jarige Veltman maakte vijf jaar geleden zij debuut in het eerste elftal van Ajax. Sindsdien speelde hij 166 officiële wedstrijden waarin hij acht doelpunten maakte. Veltman werd tot nu toe twee keer kampioen van Nederland en won twee keer de Johan Cruijffschaal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >